Дослідники розповіли, чим небезпечні замінники м'яса

Австралійські дослідники з'ясували, що замінники м'яса можуть бути небезпечні для здоров'я. Ці продукти, як правило, містять занадто багато солі, цукру і жиру.

Про це повідомляє agroportal.ua з посиланням на The Gardian. Звіт про свою роботу вчені опублікували на сайті Інституту всесвітнього охорони здоров'я імені Джорджа.

"Якщо регулярно вживати продукти з високим вмістом солі, вони можуть стати небезпечними для серцево-судинної системи і нирок", - відзначають дослідники.

Як встановили дослідники, під час виробництва замінники м'яса піддаються значній обробці і містять велику кількість солі. Це робить їх шкідливими для організму людини. Так, в одній порції таких продуктів міститься до половини добової норми солі.

При цьому понад 2,5 млн австралійців надають перевегу саме замінникам м'яса. А в середньому, австралійці споживають разом з альтернативними продуктами в 3 рази більше солі, ніж потрібно організму.

Також дослідники зазначають, що замінники м'яса можуть містити занадто багато жиру і цукру. Під час дослідження вчені ретельно вивчили 560 продуктів, заявлених як альтернатива м'ясу.

Читай также: 5 мифов о мясе, в которые многие верят до сих пор

Фахівці порадили споживачам самостійно контролювати кількість солі в своєму раціоні, роблячи вибір на користь більш простих рослинних альтернатив м'яса, таких як сир тофу, боби, сочевиця, а також свіжі овочі і гриби.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK