У любителів їсти поодинці часто простежується підвищений рівень депресії, а також проблеми з метаболізмом і підвищений артеріальний тиск. Такий висновок зробили автори дослідження журналу The Conversation, які простежили певний зв'язок між прийомом їжі на самоті і погіршенням здоров'я, повідомляє hromadske.ua.
Опитування показують, що третина британців регулярно харчується наодинці. Онлайн-додаток для бронювання ресторанів OpenTable виявив, що обіди насамоті в Нью-Йорку між 2014-2018 роками стали поширеними на 80%.
Автори стверджують, що в трапезі наодинці є прямий зв'язок з депресією і метаболічними захворюваннями. Соціальну ізоляцію також тісно пов'язують з проблемами з артеріальним тиском, порушеннями імунної системи і підвищенням ризику виникнення серцево-судинних захворювань та інсульту.
Читай также: Продукт, который полезно есть перед сном
Як виявили дослідники, самотній прийом їжі також підсилює негативні почуття і похмурі думки, що погано позначається на здоров'ї. Вчені радять час від часу снідати, обідати або вечеряти в компанії.
У той же час відзначають, що робити це постійно не потрібно. Дослідження показали, що час, проведений на самоті, може йти на користь, позитивно впливаючи на здатність співчувати і даючи впевненість в собі. Однак вечеряти на самоті потрібно правильно.
А як треба?
Для того, щоб самотність приносила користь, експерти з New York Times радять заздалегідь складати собі меню, намагаючись вибрати ті страви, які ви б не наважилися спробувати в компанії інших людей. Або їсти в такому місці, де це не прийнято. Наприклад, на підвіконні або на підлозі, у ванній, або на балконі. Дослідники запевняють, що завдяки такому підходу до їжі депресія не загрожує.
Читай также: Любимая еда разных знаков Зодиака
Нагадаємо, раніше ми розповідали, їжа якого кольору - найсмачніша, а також, як можна більше дізнатися про людину завдяки відвіданню ресторана.