Що лікує калина в організмі людини

Зібрану восені калину, дбайливо припасену до зимових епідемій, не особливо люблять за кислий і ледь гіркуватий смак. Скільки цукру не додавай - калина так і залишається дуже специфічною на смак. Але любити її є чому!

Чим корисна калина

Ягоди калини містять дуже багато вітамінів і амінокислот, а також ефірних масел і фітонцидів. Наявність в калині аскорбінової кислоти і великої кількості вітаміну С робить її незамінним помічником у підтримці імунітету в період інфекційних захворювань.

Ягоди калини низькокалорійні, а тому як додаток відмінно вписуються в різні дієти. Нетрадиційна медицина налічує величезну кількість рецептів на основі ягід калини, як кровоспинного, сечогінного, вітамінниого засібу, засібу для відновлення цілісності шкірного покриву, боротьби з кашлем і задишкою, при серцевих захворюваннях - і це далеко не все властивості калини.

До складу загального оздоровчого збору входить столова ложка екстракту кори калини, чайна ложка меду, чайна ложка сухого листя меліси і стакан води.

  • Від головного болю використовують калиновий сік.
  • При бронхітах використовується відвар калини - ягоди змішуються з медом і настоюють.
  • Для обробки ран використовують відвари не тільки плодів калини, а й її квіток і кори.
  • Соком калини протирають шкіру обличчя проти вугрової висипки.

З неї готують відвари, компоти і киселі, на її основі готують начинку для пирогів і варення.

Рецепти напоїв з калини

Кисіль. Візьміть 90 грам крохмалю, 100 мл гарячого калинового соку, 2 літра холодної води і 300 грам цукру. З'єднайте і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли закипить - вимкніть, дайте настоятися.

Морс. Вичавіть сік з ягід, з'єднайте з водою за смаком і додайте цукор. Наполягайте 4-5 годин.

Компот. Приготуйте яблучний сироп з 400 грам яблук, 2 літрів води і 300 грам цукру. У цей сироп додайте 200 грам ягід калини і прокип'ятіть протягом 5 хвилин.

Калиновий соус

200 грам соку калини, 30 г цукру, 2 склянки води, 5 грам картопляного крохмалю, попередньо розведеного у воді, з'єднайте і доведіть до кипіння.

Чи може калина нашкодити?

Калина містить велику кількість пуринів і здатна вплинути на згортання крові, тому вона протипоказана при вагітності, при підвищеному згортанні крові, ниркових хворобах і подагрі.

Будьте здорові! 

Читай также: Калина: что лечит, кому нельзя, что приготовить

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можно приготувати з калини, а також, як допомагає організму сік з буряка

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK