Дієтолог розповіла, кому гречку їсти не можна

Дієтолог-консультант Олена Юдіна в інтервью obozrevatel.com розповіла про те, чи варто їсти гречку кожен день і кому від крупи краще відмовитися. Адже такий продукт присутній в раціоні багатьох людей, і готують його досить часто.

Олена наголосила, якщо будувати всі прийоми їжі на гречці, то збалансованим таке харчування не буде. І порадила пам'ятати, що для збагачення організму вітамінами і мінералами в достатній кількості, їжа повинна бути різноманітною. Якщо ж є тільки одну крупу, про яку йде мова, цього недостатньо.

Існує так званий "розвантажувальний день", коли раз на тиждень протягом дня людина вживає тільки один продукт, наприклад гречку. Деякі люди в таку гречану кашу навіть не додають сіль, а просто їдять в чистому вигляді. У цей період ШКТ відпочиває, а організм очищається. Такий ефект здійснює клітковина, яка присутня в багатьох цільнозернових крупах. Розвантажувальний день на гречці буде корисним тим, хто не дуже стежить за своїм харчуванням, але хоче поліпшити стан організму.

Якщо вживати одну гречку цілий місяць, нічого страшного не станеться, але збалансованим і правильним таке харчування назвати не можна

Читай также: Гречана каша: все, що треба знати про неї

Коли гречку їсти не варто

Від такої крупи варто відмовитися при здутті, адже вона може посилювати цей процес. Також Олена Юдіна не рекомендує крупу при захворюваннях кишечника.

Як варити крупу, щоб вона принесла користь:

  1. Її необхідно в першу чергу промити.
  2. Злити воду.
  3. Додати чисту воду і так залишити на 1-2 години.
  4. Потім знову рідину злити і чистою водою добре промити крупу.
  5. Вже після цього відварювати

Читай также: Гречневая диета: минус 4 кило за неделю

Всі ці маніпуляції, за словами Олени, треба робити тому, що крупи мають в своєму складі фітинову кислоту, яка перешкоджає засвоєнню вітамінів і мінералів. А при замочуванні фітинової кислота вимивається.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK