Як схуднути за допомогою полуниці

Фото: www.istockphoto.com

Чи є на світі такі люди, які не люблять ароматної, солодкої ягоди полуниці? Разом зі смаком організму дістається велика кількість вітамінів та корисних речовин – вітаміну С, пектину, мінералів.

До того ж, за полуницею помічено таку властивість – вона значно прискорює обмін речовин. Саме тому з'явилася досить популярна полунична дієта.

Полуниця відноситься до категорії легких ягід, вона містить 90 відсотків води, мала кількість жирів та вуглеводів. Полуниця - джерело заліза, магнію, кальцію, калію, цинку, фосфору, марганцю, міді, кремнію, фолієвої кислоти, вітаміну С і В5, антиоксидантів, антоціанів, протипухлинних компонентів і має сечогінну дію.

Полунична дієта є дієвим очищенням організму, і втрата ваги від неї лише наслідки та приємне доповнення.

Коли варто застосовувати полуничну дієту

При лікуванні ожиріння, проблемах зі стільцем, нормалізації рівня холестерину, лікування атеросклерозу, ревматизму, артриту, подагри, для збереження волосся та уповільнення сивини, для здоров'я кісток, нігтів та шкіри, для покращення роботи печінки, щоб зменшити утворення солей та каменів у нирках та жовчному міхурі. Полунична дієта актуальна для лікування легких форм депресії та здоров'я нервової системи, як терапія для підняття лібідо та покращення якості сексуального життя. Полуницю їдять для виведення токсинів та очищення кишечника від них.

Види полуничних дієт

Читай також: Чому потрібно їсти жири

Монодієта – коли можна вживати лише плоди полуниці. Триває така дієта трохи більше 3 днів, оскільки полуниці замало гармонійного функціонування всього організму тривалий період.

У цій дієті використовуються ягоди полуниці або суниці. Це потужна очисна терапія, що допомагає у профілактиці обмінних захворювань (ожиріння, підвищений холестерин, набряки, артрит, подагра, пісок та каміння у жовчному та нирках).

Читай также: Нумо їсти полуницю: 7 переваг для шкіри

Суть її в тому, щоб вживати свіжі ягоди протягом дня замість звичних їд. Обмежень у кількості немає.

Полуниця + інші продукти – дієта триває тиждень та доповнюється натуральними продуктами у помірній кількості.

Фото: www.istockphoto.com

Тижнева полунична дієта

Також має високі очисні властивості. На відміну від монодієти, тижнева полунична дієта підходить як для вирішення проблем зі здоров'ям, так і для цілеспрямованої втрати ваги.

Варіант меню:

  • Натще вода з лимоном.
  • Сніданок – 200 г полуниці, склянка апельсинового соку зі столовою ложкою паростків пшениці.
  • Другий сніданок – склянка будь-якого фруктового соку.
  • Обід - 500 або 1000 грам полуниці та йогурту, скибочка хліба грубого помелу з авокадо, чай з медом або коричневим цукром/ 400 грам полуниці, змішаної з йогуртом, скибочка хліба грубого помелу з овочевим паштетом, трав'яний чай з медом/ , скибочка хліба грубого помелу з помідорами та часником, солодкий трав'яний чай
  • Полуденок - банан; 200 г черешень, абрикосів або хурми; печене яблуко.
  • Вечеря - 500 г полуниці з йогуртом, яблуко, трав'яний чай/ 500 г полуниці з йогуртом, печене яблуко зі столовою ложкою вершків, трав'яний чай.

Фото: www.istockphoto.com

Протипоказання

Читай также: Той самий бабусін рецепт: вареники з полуницею

Не можна вводити полуничну дієту алергікам, людям, які страждають на захворювання ШКТ, що мають непереносимість саліцилової кислоти. Тим, у кого є камені, викликані оксалатами, - полуниця у раціоні заборонена зовсім, через вміст у ній щавлевої кислоти.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK