Чому жінкам необхідно їсти хурму

Фото: www.istockphoto.com

Продавці пропонують багато різної хурми і, звичайно, в осінньо-зимовий період цей фрукт обов'язково варто включити в меню. Ось тільки зробити це краще свідомо, знаючи, якими саме своїми корисними властивостями поділиться хурма з вами.

Чим корисна хурма

Хурма насичена харчовими волокнами, пектинами та клітковиною, що робить її незамінним помічником для нашого травлення.

Багатий на вітаміни склад хурми сприяє зміцненню імунітету. Плід містить велику кількість вітамінів групи В, С, калію, заліза та йоду. Присутність хурми у щоденному меню активує захисні функції організму та допомагає йому боротися з інфекціями та вірусами.

Залізо, на яке багата хурма, допоможе боротися з анемією. А йод, який є у ній, покращує роботу щитовидної залози.

Чому жінкам варто звернути увагу на хурму

Хурма — дієтичний продукт із досить низькою (близько 80 кілокалорій на 100 г продукту) калорійністю, а це означає, що можна ласувати нею без страху нашкодити фігурі.

У складі хурми є вітаміни А, бета-каротин, Е та інші антиоксиданти, що сприяють здоров'ю шкіри, волосся, нігтів. Це означає, що вживання хурми сприятливо позначиться на зовнішньому вигляді!

Фото: www.istockphoto.com

Як їсти хурму

Читай также: Как укрепить организм в осенне-зимний период

Як і всі інші фрукти, хурму краще їсти окремо від основного прийому їжі. Можна як перекус. А також добре їсти хурму перед їжею, так можна покращити апетит та травний процес. Пектин, що міститься в плоді, позитивно вплине на всю роботу травної системи в цілому та ефективно очистить організм від шлаків.

А ось натще хурму їсти не можна. Це може спровокувати біль і блювоту, а регулярне переїдання може призвести до операції.

Фото: www.istockphoto.com

Кому не можна їсти хурму

Не всім хурма корисна. Так, протипоказана хурма людям, які страждають на цукровий діабет і ожирінням, тому що цей плід трохи піднімає цукор у крові.

Через великий вміст тоніну хурма протипоказана дітям до 3-х років і людям, які нещодавно перенесли хірургічне втручання в ділянці шлунково-кишкового тракту.

Взагалі ж, норма хурми 100-200 г, саме стільки потрібно здоровій людині, щоб отримати всі корисні властивості хурми сповна.

А ось якщо їсти фрукт у великих кількостях, це може мати дуже цікавий наслідок у вигляді так званої «механічної жовтяники», коли шкіра може залишатися жовтою протягом більше тижня.

Ласуйте хурмою! Робіть із неї салати, смузі, смачні страви, їжте просто так! І будьте здорові!

Читай также: ТОП-5 вкусных рецептов с хурмой

Давайте  дружить! Вот наш ФейсбукPinterestТелеграмВконтакте. Добавляйтесь в друзья!

 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK