Що варто знати про шовковицю

Фото: www.istockphoto.com 

Батьківщиною шовковиці є Китай – саме звідти ця рослина потрапила в Європу і США. Протягом сотень років шовковицю цінувала китайська народна медицина, яка рекомендувала вживати її при різних захворюваннях. У ХХ столітті, завдяки дослідженням Ліланда Хартвелла, шовковиця стала надзвичайно популярною в західних країнах. Вченому вдалося підтвердити її властивості для схуднення і позитивний вплив на лікування цукрового діабету.

Коли тягнутися до шовковичного дерева?

Шовковиця вважається одним з найбільш корисних натуральних продуктів, тому не дивно, що вона знайшла широке застосування в медицині. Її чудові властивості повинні бачити в першу чергу люди, які мають проблеми з травною системою.

Коріння шовковиці використовуються в народній медицині як протикашльовий і жарознижуючий засіб. Їх також використовують при астмі, епілепсії та бронхіті. Особливо цінні екстракти цієї рослини – вони захищають клітини печінки від пошкоджень і мають протизапальні властивості. Дослідження також підтвердили ефективність шовковиці в профілактиці раку.

Властивості шовковиці для схуднення надзвичайно цікаві. Все це завдяки вмісту легкорозчинної клітковини, яка пригнічує апетит і підтримує відчуття ситості. Також доведено, що речовини, що містяться в цій рослині, уповільнюють розщеплення складних цукрів, таким чином підтримують їх рівень в крові. Завдяки цьому ми хочемо рідше тягнутися до перекусів. З цієї ж причини людям, які страждають на цукровий діабет, слід вживати шовковицю.

Ягоди повні здоров’я

Майже кожен елемент цієї рослини має корисні властивості - починаючи від плодів, через листя і закінчуючи корою та корінням. Вони містять дуже велику кількість вітаміну С і В, а також таких елементів, як калій, залізо, фосфор, магній і кальцій. Особливими властивостями володіють плоди шовковиці – дрібні ягоди, трохи нагадують ожину, які бувають білими, червоними або чорними залежно від сорту.

Ми можемо знайти в них багато флавоноїдів, які мають антиоксидантні та протиракові властивості. Крім того, вони також містять багато пектинів і дубильних речовин, які підтримують правильну роботу кишечника і травної системи. Ми можемо їсти їх сирими або як доповнення до тортів і десертів. Відмінними властивостями володіють і настої, приготовані з сушених плодів шовковиці.

Читай также: Чим так корисна шовковиця

Листя цієї рослини містять багато вітамінів групи В, включаючи рибофлавін і тіамін, які покращують настрій, підтримують зір і вироблення еритроцитів. Цікаво, що листя шовковиці також містять багато вітаміну РР, відповідального за підтримання шкіри в належному стані та регулювання рівня холестерину та цукру в крові. Дефіцит цього вітаміну може викликати безсоння, головний біль і істерики, тому варто подбати про його належний рівень в організмі.

Фото: www.istockphoto.com

Секрет вічної молодості?

У когось є сумніви, що шовковиця має бути в нашому меню? Якщо так, його може переконати інформація, що завдяки їй ми можемо продовжити своє життя. Все це завдяки значній кількості ресвератролу, присутніьому у свіжих плодах шовковиці. Вчені довели, що ця речовина відповідає за зменшення симптомів старіння – покращує координацію рухів, підвищує еластичність кровоносних судин, уповільнює розвиток катаракти та допомагає підтримувати щільність кісток. Завдяки шовковиці ми також можемо виглядати молодше – у Китаї та Японії протягом століть використовували мазі на основі квіток і плодів цієї рослини для розгладження шкіри, збереження її еластичності та усунення зміни кольору.

Експерименти показали, що миші з ресвератролом у своєму раціоні збільшили тривалість життя на цілих 26%. Цікаво, що це відбувалося незалежно від того, сиділи вони на висококалорійній чи низькокалорійній дієті. Дослідники вважають, що саме наявність цієї речовини в раціоні французів відповідає за винятково довгу тривалість життя в цій країні.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK