Кулінарні цікавинки: як з'явився сендвіч

Хто перший придумав сендвіч? - це питання, напевно, і не має точної відповіді. Адже це так природньо — покласти шмат м'яса між двох шматочків хліба. Напевне, це коллективний людський винахід — так думали ми, доки не довідались, що ідея створення сендвічу має свого автора, який, доречі, і дав своє ім'я цьому кулінарному винаходу.

Звали його Джон Монтегю, IV граф Сендвічскій. Він мав прекрасну освіту і в 21 рік вже був членом Палати Лордів. Його кар'єра почалася з призначення на посаду спеціального уповноваженого Адміралтейства і присвоєння йому звання полковника.

Протягом життя Джон Монтегю займав посаду міністра поштових зв'язків, був першим лордом Адміралтейства. Водив дружбу з Джеймсом Куком, той навіть назвав відкриті їм в Тихому океані острова ім'ям свого друга Сендвіча.

Читай также: В Словении депутат подал в отставку, так как украл сэндвич

Але не завдяки своїй чиновчицькій кар'єрі Джону Монтегрю судилося увійти в історію.

Як граф Сендвічскій винайшов сендвіч

Версія номер 1 

Будучи людиною азартною, граф проводив багато часу за грою в карти. І одного разу він більше доби вже сидів за грою. Втома і голод брали своє, але, не в силах зупинитися, щоб пообідати, як годиться аристократу - за допомогою вилки і ножа, - і при цьому не бажаючи забруднити карти, граф Сендвіч наказав подати йому м'ясо, з двох сторін «упаковане» в шматочки хліба.

«Зручна» ідея припала до душі колегам Джона по картковому столу, і вони теж стали замовляти «the same as Sandwich!». Сендвіч дозволяв втамувати голод, не зупиняючи азартну гру, і це було його головною перевагою.

Версія номер 2 

Друга версія протилежна першій. Деякі історики кажуть, що насправді граф Сендвіч був людиною серйозною, не горе-гравцем. А його ноу-хау - двосторонній бутерброд, який не забруднює руки, - було винайдено з метою економії грошей і часу.

Сендвіч граф міг їсти, не відриваючись від своїх серйозних державних справ, а вартість страви була досить доступною, адже граф любив звичайну солонину на шматочку хліба.

Читай также: Секрет графини: как появилось на свет карпаччо

Як би там не було, але зараз, коли ми їмо сендвіч, то цим маємо завдячувати легендарному Джону Монтегю, IV графу Сендвічскькому.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK