В Україні з’являється рослинна альтернатива м’ясу

Із розвитком руху флекситаріанства, що полягає у переході на переважно рослинну дієту та зменшенні споживання тваринної їжі замість відмови від неї, світовий та український ринок рослинних альтернатив м’яса розвивається прискореними темпами. Nestlé в Україні представляє вже відомий в Європі бренд Garden Gourmet, в межах якого на українському ринку з’являться чотири нових рослинних продукти.

До лінійки Garden Gourmet, представленої в Україні, увійшли:

  • Sensational Burger – рослинна котлета для бургера;
  • Sensational Sausage – рослинна сосиска;
  • Vegan Meatballs – рослинні фрикадельки;
  • Vegetarian Nuggets – вегетаріанські нагетси.

Ці продукти можуть бути вдалим рішенням для людей, які прагнуть вживати менше м’яса та мають бажання сприяти зменшенню вуглецевого сліду. А також це добре для планети. Адже таким чином зменшуються викиди парникових газів. 

«Вибір на користь рослинних продуктів допомагає зменшити обсяг парникових газів під час виробництва продуктів харчування. Завдяки оптимальній ціні, цей продукт доступний для кожного, і ми сподіваємось, що українці відкриють для себе світ рослинної їжі, завдяки Garden Gourmet», — зазначає Олена Шевельова, директор бізнесу Nestlé Professional в Україні та Молдові.

Продукція Garden Gourmet нагадує м’ясо за смаком, зовнішнім виглядом і текстурою, але до його складу входять виключно натуральні рослинні інгредієнти. Сік з буряка та фруктово-овочевий концентрат надають продуктам рум’яного забарвлення, олія та вода додають соковитості. Протеїни, необхідні організму, містяться у пшениці та сертифікованій сої без ГМО. Для приготування оболонки рослинних сосисок також використовуються натуральні водорості. Застосування нової рецептури виробництва рослинного м’яса дозволяє отримати ніжну та соковиту текстуру, неймовірні аромат і смак.

Доречі, для створення рослинної котлети для бургера використовується на 80% менше енергії у порівнянні з таким самим продуктом із м’яса. При цьому вуглецевий слід і використання земель при виробництві рослинного бургера зменшуються на 80% і 75% відповідно.

Це означає, що з кожною тисячею вироблених таких котлет зберігається площа лісу, який вирубують під пасовища для худоби, співмірна з чотирма тенісними кортами; заощаджується енергія, співмірна з 30 тисячами LED-лампочками, які горять протягом цілого дня, а також зменшуються вуглецеві викиди в обсязі, аналогічному до трьох поїздок на авто з Ужгорода до Харкова і назад.

Наразі страви з Garden Gourmet доступні для замовлення лише в ресторанах Києва та Львова. Перелік закладів, де зможуть запропонувати страви з рослинної альтернативи м’яса Garden Gourmet, розширюватиметься протягом 2021 року. 

Наступним етапом є запуск Garden Gourmet в роздрібні мережі наприкінці 2021 року.

Давайте  дружити!

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, виробництво якого незвичайного борошна налагодили в Україні, а також, які 5 продуктів, багатих на білок, здатні замінити м'ясо

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK