В Києві відкривається кафе, де працюватимуть підлітки з синдромом Дауна

На базі столичної спеціальної школи-інтернату №26 відбудеться відкриття соціального дитячого кафе "Bonne journée". Особливістю цього закладу є те, що в ньому під час навчання будуть стажуватися і працювати підлітки з синдромом Дауна, повідомляє socportal.info

Підлітки таким чином на практиці зможуть закріплювати теоретичні знання і відпрацьовувати професійні навички. Все для того, щоб в майбутньому мати можливість працювати в закладах такого типу.

Ініціатори відкриття цього соціального кафе вважають його гарним практичним майданчиком для людей з інвалідністю. Він дасть направлення на працевлаштування, соціальну і трудову адаптацію молоді з порушенням інтелектуального розвитку після школи. 

Адже фахівці з цього питання неодноразово говорили про те, що люди з особливостями інтелектуального розвитку можуть нормально працювати. Для цього треба лише створити певні умови праці. Це скорочений режим дня, певні функції, які вони можуть виконувати, створення також прийнятних умов і для працівника, і для роботодавця.

Читай также: Открыл ноутбук - плати: в харьковском кафе ловко намекнули сидящим подолгу

За кордоном люди з синдромом Дауна працюють в сфері обслуговування, ритейлі, в закладах громадського харчування, в торгових залах, в сфері ландшафтного дизайну, з дітьми і людьми похилого віку, в сільському господарстві (де порівняно легкий працю) і з тваринами (наприклад, в притулках ). В Україні така практика теж є, але поки що лише в поодиноких випадках. 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK