Голуби, фуа-гра, перепілки - чим вражали на Чемпіонаті кухарів України

Гаряче і смачно було 17-19 травня у київському розважальному комплексі Freedom. Три дні за звання "Золотого шеф-кухаря - 2018" тут змагалися талановиті молоді та досвідчені кухарі з усієї України.

Більше 100 учасників демонстрували свою майстерність в кулінарному мистецтві. Змагались в індивідуальному порядку. Готували страви з м'яса, риби, птиці, гідробіонтів (раки, молюски, краби тощо) та традиційної японської кухні.

Жартували, що зібралися на свято гастрономічного драйву та феєрії вишуканих смаків. Доводили, що вони кращі і здатні будь-яку страву перетворити на справжній шедевр.

Дивували томленими дикими голубами, фаршированими перепілками, запеченою рідкісною рибою муксун, подавали українську фуа-гру з грибами.

Свої навики та вміння кухарі та кондитери показували у категоріях та номінаціях. Для профессіоналів це були:

  • Золотий шеф-кухар 2018.
  • Основна страва сучасної української кухні.
  • Оригінальна етнічна страва.
  • Основна страва з м'яса.
  • Основна страва з гідробіонтів.
  • Основна страва з риби.
  • Страва національної японської кухні.
  • Ресторанні десерти.

Проводили перший Чемпіонат України з кулінарного мистецтва за правилами Всесвітньої Асоціації Кулінарних Союзів (WACS). Серед суддів - гуру української кулінарії та европейські колеги. Зокрема - Менно Пост - шеф-кухар і власник ресторану із двома зірками Мішлен з Амстердама, страви якого вважають витворами мистецтва.

Оцінювали учасників за багатьма критеріями. Серед них: охайність кухаря, чистота робочого місця, естетичність подачі. Та найголовніше - це смак, здатний вразити кожного, незалежно від особистих вподобань.

За кількістю набраних балів серед профі кращим визнали Романа Євтуха, шеф-кухаря ресторану «Мансарда» (Київ), він отримав кубок «Золотий шеф-кухар України 2018 рік». А такий же кубок юніора отримав Олександр Петренко - кухар ресторану «Облака» з Одеси.

Чим запам'ятався чемпіонат кулінарного мистецтва

Гостям і учасникам найбільше сподобалися майстер-класи від відомих українських шефів.

Рецептом "Сала у шоколаді" ділився бренд-шеф та керівник ресторану Budapest (Одеса) Андрій Дромов.

Секрети приготування страв кухні Nikkey розкривав шеф-кухар ресторану Manu (Київ) Ігор Крамаренко. До речі, кухня Ніккей - це мікс перуанської та японської кухонь, в основі якої свіжа риба з традиційними перуанськими продуктами та соусами.

Про хліб із древніх злаків, зокрема зі спельти, та особливості його випікання розповідав пекар-ремісник, експерт зі здорового харчування Ігор Лаврешин (Кривий Ріг).

Як готувати страву зі шкіри осетра показував шеф ресторану Whisky Corner (Київ) Олексій Повторейко.

Корисною інформацією ділилися український фуд-фотограф Олександр Сляднєв та шеф іспанського ресторана Espaisucre в Барселоні, викладач одноіменної кулінарної школи Рікард Мартинез.

Що далі

Організатори заходу - Асоціація кулінарів України та Асоціація шеф-кухарів України, їх керівники сподіваються, що традицію змагань продовжуватимуть. Бо так можуть популяризувати творчість у ресторанній сфері, втілення креативних ідей для розширення асортименту кулінарних страв та кондитерських виробів, і підвищення майстерності кухарів.

Фото з сайту lasoon.net.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK