У Львові створили шоколадну карту України площею 48 кв.м.

Приводом до нового солодкого рекорду стало проведення XII Національного свята шоколаду, який у Львові організують щорічно. Цієї осені святкування тривало з 12 по 15 жовтня у Палаці Потоцьких.

На святкування приїхали представники кращих солодких брендів та виробники шоколаду ручної роботи України. Вони представили свою продукцію і провели дегустації оригінальних шоколадних напоїв, цукерок та інших солодощів. А наймайстерніші шоколатьє дали майстер-класи для дорослих та маленьких відвідувачів.

Цьогоріч відвідати свято варто було заради величезної карти України, яку почали робити з чорного шоколаду за 5 днів до початку фесту. Дооформлювали її вже в процесі святкування: щодня вирізали з шоколадних плиток об'ємні герби міст, знакові скульптури і доповнювали ними карту.

Як розповів директор Національного свята шоколаду Андрій Сидор, шоколадна карта України має великий розмір: 8 метрів у довжину та майже 6 метрів у ширину. Символічно, що карта України повна – із Кримом і Донбасом, із їхніми гербами.

Читай также: Какой шоколад самый полезный

Скільки шоколаду витратили на карту? За приблизними підрахунками на всі скульптури - герби міст, історичні пам’ятки з відповідного міста - планували використати більше тонни шоколаду.

За традицією, відвідувачів Національного свята шоколаду вражають солодкими мистецькими інсталяціями. Під час свята кондитери створюють різноманітні скульптури з шоколаду, які потім виставляють на вулицях Шоколадного міста - спеціальної експозони свята. Територією міста між різними будиночками з шоколаду їздить маленький поїзд і перевозить солодощі від станції до станції.

Галерея скульпторів працювала усі дні свята. Нагадаємо, що під час минулорічних святкувань українські шоколатьє створили 5-метровий шоколадний млин, 3-метрового шоколадного ведмедя, феличезну фігуру шахового коня. А на вході гості фотографувалися біля гігантської 9-метрової коробки шоколадних цукерок.

Як звичайно працювала експозиція від Львівського музею шоколаду. А головними подіями святкування стали ярмарок шоколадних виробів, Чемпіонат кондитерів-аматорів та багато майстер-класів.

Читай также: Что происходит с сердцем, когда мы едим шоколад

Відвідувачів знайомили з майже повним циклом виробництва шоколаду. Технолог Марія Проць від Товариства чорного шоколаду демонструвала, як зелені какао-боби обсмажуються, потім як вони перемелюються та як із них робиться шоколадна паста та створюють справжні шоколадні цукерки. І ці натуральні цукерки смакували всі бажаючі.

Слідкуйте за нашими анонсами, щоб не прогавити наступний найсолодший фестиваль у Львові. У нового свята буде нова родзинка!


Фото shokolad.lviv.ua.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK