Кондитер з України отримав "золото" на кулінарному чемпіонаті Villeroy&Boch

За видовищний торт "Сирена. Скарби моря" закарпатський кондитер Дмитро Пуга отримав золоту медаль на кулінарному чемпіонаті світу Villeroy & Boch у Люксембурзі. І став одним із кращих кулінарів у світі. 

Вага кондитерского шедевра - 25 кілограмів, а висота - більше метра. В середині скульптури з мастики повністю їстівні інгредієнти – "солодкий рис" із зефіром.

Подія значима тим, що проводять кулінарний конкурс один раз на 4 роки, а стати учасником змагань непросто.

Власне про конкурс Дмитро на своїй сторінці у соцмережі написав: "Найважливіша подія в моєму професійному житті, підійшла до завершення. 28 листопада був останій день змагань. Оголошення переможців, а також вручення головного кубка чемпіонату, який заслужено отримала команда з Швеції. Нашу країну представляли 4 учасники в індивідуальних змаганнях у Арт-класі в категорії Pastry Artistigue D2, де загалом отримали 2 золоті,1 срібну та 1 бронзову нагороду.
Мій особистий результат 91.000 бал та 55 сходинка з-поміж 213 учасників високого світового рівня, з більш ніж 30 країн світу. І це для мене найважливіша перемога!"

Історія кондитера з села Худльово

Тридцятирічний Дмитро Пуга живе в селі Худльово на Ужгородщині, але як кондитер «засвітився» далеко за межами краю, а тепер й України.

Золота медаль в Кубку світу з кулінарії «Villeroy et Boch Culinary World Cup / Expogast 2018», який проходив в Люксембурзі - найсвіжіший його трофей.

З дитинства мріяв бути кулінаром, бо і мама і бабуся працювали кухарями. Та вже в Ужгородському кулінарному училищі захопився кондитеркою, і продовжував розвиватися у цьому напрямі. Працювати з солодощами йому подобається, бо тут "можна більше дати волю фантазії, висловити власну особистість".

Кондитерські шедеври Дмитро створює майже з класичних рецептів, які адаптує під свій витвір. Добре вміє працювати з шоколадом, марципанами, мастикою, карамеллю. Спеціалізується на святкових і весільних тортах, тож акцент робить на квіти, ліпку, декорування. Оздоблення, звісно, залежить від уподобань замовника й швидкоплинної моди. Каже, що зараз популярні торти, прикрашені кремом, безе, пряниками. Сам же дуже любить десерт "Тірамісу".

Читай также: В Милане испекли кекс весом 332 кило

Щодо конкурсів, то на столичний рівень Дмитро Пуга вийшов у 2016-му. Тоді на міжнародному «BestCookFest» у Києві представив 4 свої роботи в різних номінаціях і отримав по дві золоті й срібні нагороди. Заодно відкрив для себе, що йому непогано вдається малювати. Доти, до речі, й не підозрював, що має такі здібності.

У 2017-му Дмитро брав участь у конкурсі у Чернівцях, на якому уперше зліпив бюст дівчини з солодких інгредієнтів. У 2018-му вдруге долучився до «BestCookFest» – і знову не залишився без призового місця. А вже за згаданими результатами пройшов відбір і потрапив на Кубок світу з кулінарії у Люксембурзі, котрий відбувається лише раз на 4 роки.

Як кондитер створював свою Сирену

Дмитро Пуга брав участь в індивідуальних змаганнях в Арт-класі в категорії Pastry Artistigue D2. За перемогу в номінації "вироби з мастики" боролися 213 учасників із 70 країн світу, в тому числі й 5 українців.

Читай также: Король десертов: как готовятся свадебные торты из 5-ти ярусов

Кондитер із Закарпаття отримав золоту медаль за реалістичну анатомічну ліпку. Підготовка до конкурсу, а учасникам арт-класу дозволили робити заготовки заздалегідь, зайняла у нього 2 місяці. Тож деталі солодкого витвору мистецтва він зробив ще вдома.

У виставковій залі в Люксембурзі збирав частини в єдине ціле. "Фантастичних робіт з мастики було багато, - каже Дмитро, - ще раз переконався, що нема межі досконалості в нашій сфері".

На професійній сторінці у Фейсбуку Дмитро Пуга вражає ласунів багатоярусними весільними тортами. І кожен його торт - витвір мистецтва.

Бажаємо Дмитру натхнення та нових перемог!

Фото: Фейсбук/dmytriipuga.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK