Фото: www.istockphoto.com
Сорбет - ідеальний десерт для спеки: вітаміни та цілюща волога! Раді розповісти, як приготувати ягідні сорбети на основі малини та полуниці.
Полуничний сорбет
Складові:
- Полуниця - 500 г
- Вода – 1/3 склянки
- Цукор - 1/3 склянки
Читай также: 8 вкусных идей летних гарниров
Спосіб приготування:
- Зробіть сироп. На маленькому вогні в сотейник покладіть цукор з водою і заважайте до розчинення цукру протягом 1-3 хвилин. Доведіть до кипіння та варіть близько 2 хвилин. Зніміть з вогню та вилийте сироп у ємність. Поставте в холодильник на 45-60 хвилин до остигання.
- Підготуйте полуницю. Наріжте полуницю навпіл чи четвертинки. Подрібніть у блендері. Додати лимонний сік. За бажання можна процідити. Охолоджуйте сорбет близько півтори години.
- Як тільки сироп і сорбет охолонули, з'єднайте їх разом і поставте в морозильну камеру на три години. Вийміть і залиште на 10 хвилин. Потім пробийте блендером та знову поставте в морозильну камеру на 3 години.
- За допомогою спеціальної ложки для морозива сформувати кульки, викласти у креманки та подавати.
Фото: www.istockphoto.com
Малиновий сорбет
Складові:
- малина – 500 грн.
- цукор – 4-5 ст. л.
Читай также: Почему на самом деле стоит есть малину
Спосіб приготування:
- Ягоди малини перекрутити в блендері чи м'ясорубці. Отриманий сік перетерти через сито, щоб видалити кісточки.
- Цукор розчинити у 0,5 ст. води. Додати сироп у малиновий сік та перемішати. Залити сік у контейнер та поставити в морозильну камеру. Перемішувати сік через кожні 20 хвилин, щоб суміш застигала без кристалів льоду.
- Через 3-4 години сорбет застигне і можна подавати, набираючи ложкою. Якщо суміш застигла дуже сильно, то набрати сорбет ложкою, ніби подряпуючи його зверху і зі стіною контейнера. При подачі можна прикрасити свіжими ягодами малини.
Фото: www.istockphoto.com
Смачного!