Застудо, стоп! Рецепт молочного напою з інжиром

Фото: www.istockphoto.com

Молоко з медом - не єдиний напій, здатний протистояти першим сиптомам застуди. Є діюча альтернатива - молоко з інжиром. 

Як це діє? Інжир має сильні відхаркувальні властивості, його часто використовують при лікуванні найрізноманітніших захворювань верхніх дихальних шляхів: при бронхіті, пневмонії, і звісно, він допоможе при банальній застуді або ГРВІ.

Додайте сюди високий вміст білка і клітковини, ударну дозу калію, і майже весь комплекс вітамінів групи В, вітамін А.

Читай также: Полезные свойства инжира, за которые его так ценят

Ну і молоко - це ж джерело жирів, необхідних для засвоєння цих вітамінів і заодно для пом'якшення роздратованого горла, і кальцію, без якого одужати буде набагато складніше. До речі, даний відвар не тільки кашель прибирає, він має ще й  жарознижувальні властивості, особливо якщо пити його підігрітим.

Фото: www.istockphoto.com

Рецепт повільний

Найбільш корисні "довгограючі" відвари: нарізаний на часточки інжир кладуть в молоко і ставлять на повільний вогонь під кришку. Рідина повинна прокипіти не менше півгодини і випаруватися приблизно вдвічі. Чим довше кипить інжир, тим густішим і пряно-солодким вийде відвар. Після того, як зняли з вогню, каструльку краще укутати ковдрою і дати ще настоятися і поступово охолонути. За цей час інжир віддасть молоку всі свої корисні речовини. Потім відвар проціджують (плоди можна з'їсти) і його дають теплим по 1-2 ст. ложки.

Решту зберігають в холодильнику в скляній банці - можливо, відвар і загусне, але ви не лякайтеся, просто наступного разу підігрійте його перед тим, як дати хворому.

Рецепт швидкий

Візьміть молоко - 300 мл, ягоди в'яленого інжиру - 4 шт., мед - 1 ст.л., волоські горіхи очищені - 3 ст.л.

У сотейник влийте молоко, додайте промитий інжир, доведіть до кипіння. Варити 2-3 хв., Потім інжир перекласти на тарілку, а молоко трохи остудити. Збити в блендері інжир, мед і трохи молока. Влити молоко і збити ще раз. Розлити по двом чашкам. Волоські горіхи дрібно нарізати, посипати напій.

Присоединяйтесь к нам в соцсетях: 

Будьте здорові! 

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, які 10 властивостей інжиру роблять його дуже корисним та ділилися рецептами й інших ефективних напоїв від простуди

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK