Пиріг з румбамбару: простий рецепт

Фото: www.istockphoto.com  

Він ніжний, тане в роті, з приємною кислинкою і простий приготуванні. Пиріг з румбамбаром неодмінно треба приготувати, адже сезон румбамбару не триває довго, тому ловіть момент! 

Ігредіенти:

  • 3 яйця
  • 225 гр. цукру
  • 200 гр. маргарину (або вершкового масла)
  • 150 гр. борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • ревінь
  • цукрова пудра

Спосіб приготування:

  1. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром, вмішати в цю масу маргарин, додати борошно з розпушувачем.
  2. Білки збити окремо і додати до загальної маси. Перемішати обережно ложкою.
  3. Застелити форму пергаментним папером (так як ревінь може зіпсувати форму). Викласти тісто у форму, зверху викласти ревінь.
  4. Випікати 40 хв. при 180-200 градусах. 
  5. Коли пиріг охолоне, його можна посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Фото: www.istockphoto.com  

Який румбамбар краще

Якщо вам подобається румбамбар, врахуйте, що в свіжому вигляді корисні тільки молоді черешки. Влітку (зазвичай до середини липня) черешки грубіють, смак їх погіршується. Але не це головне - важливіше те, що в них накопичується щавлева кислота, надлишок якої для організму шкідливий. Хороша новина: кислота руйнується при термічній обробці, тому готувати з такої сировини гарячі страви не забороняється.

Чим корисний румбамбар

Читай также: Какие цветы и дикие травы можно есть весной

В його черешках містяться вітаміни (С, РР, вітаміни групи В, каротин). І хоча кількість їх порівняно невелика, користь вони безперечно принесуть. Виявлено в складі цього овоча також важливі для системи кровообігу сполуки калію, кальцію і магнію.

Румбамбар благотворно впливає на роботу органів травлення. Він стимулює діяльність шлунково-кишкового тракту і виявляє легку послаблюючу дію. Тому його рекомендують вживати при хронічних запорах, атонії кишечника, гастритах зі зниженою кислотністю шлункового соку.

Кому румбамбар протипоказаний

Не рекомендується вживати його при гіперацидному гастриті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки. Утриматися від нього слід також при будь-яких гострих запальних захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Через високий вміст в черешках органічних кислот (щавлевої, яблучної та інших) його застосування протипоказано при оксалурии (нирковокам'яна хвороба, при якій утворюються оксалатних каменів) і подагрі. Не рекомендується їсти румбамбар тим, хто страждає на гломерулонефрит.

Якщо ви готуєте варення з нього, не використовуйте залізну і мідну посуд, щоб уникнути небажаних хімічних реакцій.

Як зберігати румбамбар

Зібрані черешки можна досить довго (до трьох тижнів) зберігати в холодильнику, поклавши їх в поліетиленовий пакет. Але якщо є можливість, звичайно, краще вживати в їжу свіжі, щойно зірвані.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з полуницею та румбамбаром та що ще смачного можна приготувати з румбамбаром

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK