Медовий Спас: рецепт рогаликів до святкового столу

У проекті «Медовий Спас з Духмяною Хатою» ми ділимося з читачами найцікавішими рецептами випічки до найпершого Спасу - Медового або, як його ще називають, Маковієм. В цей день зазвичай хазяйки готують страви з медом або маком і хата наповняється духмяним ароматом свіжої випічки. 

А випічки на Медовий Спас мало не буває: нею пригощають сусідів, друзів, несуть до церкви освятити в кошику з медом та квітковим букетом. Тому доречним буде напекти на Маковія побільше смаколиків. Одним з таких рецептів  - домашніх рогаликів, що печуться нескладно, а з'їдаються ще гарячими - охоче ділимося з вами. 

Інгредієнти:

  • Дріжджі "Духмяна Хата" - 60 г
  • Масло - 200 г 
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 135 г 
  • Цукор - 100 г 
  • Борошно - 700 г
  • Цукрова пудра - для прикрашання

Спосіб приготування:

  1. Молоко нагрійте до 28-30 С, додайте Дріжджі "Духмяна Хата" і ретельно перемішайте.

2. Додайте цукор, яйця, розтоплений маргарин.

3. Перекладіть масу в глибоку миску і поступово додайте борошно.

4. Готове тісто поставте в тепле місце, щоб воно збільшилося в два рази.

5. Тісто розділіть на 3 частини. Розкатайте 3 кола діаметром 30-32см. (товщина тіста 5-7 мм). Кожне коло розріжте на 16 трикутників.

6. Покладіть на кожен джем, варення чи повидло. Загорніть рогалики. 

7. Змастіть яйцем.

8. Випікайте при температурі 190-200 С до готовності (приблизно 15-20 хвилин). 

9. Коли рогалики охолонуть, посипте їх цукровою пудрою.

Смачного!

Редакція Foodandmood і партнер проекту «Медовий Спас з Духмяною Хатою» Дріжджі "Духмяна Хата" бажають вам світлого свята Спаса!

Выбор редакции

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK