У проекті «Медовий Спас з Духмяною Хатою» ми ділимося з читачами найцікавішими рецептами випічки до найпершого Спасу - Медового або, як його ще називають, Маковієм. В цей день зазвичай хазяйки готують страви з медом або маком і хата наповняється духмяним ароматом свіжої випічки.
А випічки на Медовий Спас мало не буває: нею пригощають сусідів, друзів, несуть до церкви освятити в кошику з медом та квітковим букетом. Тому доречним буде напекти на Маковія побільше смаколиків. Одним з таких рецептів - домашніх рогаликів, що печуться нескладно, а з'їдаються ще гарячими - охоче ділимося з вами.
Інгредієнти:
- Дріжджі "Духмяна Хата" - 60 г
- Масло - 200 г
- Яйця - 2 шт.
- Молоко - 135 г
- Цукор - 100 г
- Борошно - 700 г
- Цукрова пудра - для прикрашання
Спосіб приготування:
- Молоко нагрійте до 28-30 С, додайте Дріжджі "Духмяна Хата" і ретельно перемішайте.
2. Додайте цукор, яйця, розтоплений маргарин.
3. Перекладіть масу в глибоку миску і поступово додайте борошно.
4. Готове тісто поставте в тепле місце, щоб воно збільшилося в два рази.
5. Тісто розділіть на 3 частини. Розкатайте 3 кола діаметром 30-32см. (товщина тіста 5-7 мм). Кожне коло розріжте на 16 трикутників.
6. Покладіть на кожен джем, варення чи повидло. Загорніть рогалики.
7. Змастіть яйцем.
8. Випікайте при температурі 190-200 С до готовності (приблизно 15-20 хвилин).
9. Коли рогалики охолонуть, посипте їх цукровою пудрою.
Смачного!
Редакція Foodandmood і партнер проекту «Медовий Спас з Духмяною Хатою» Дріжджі "Духмяна Хата" бажають вам світлого свята Спаса!