Медовий Спас: рецепт булочок "Яблучки"

У проекті «Медовий Спас з Духмяною Хатою» ми ділимося з читачами найцікавішими рецептами випічки до найпершого Спасу - Медового. З року в рік він відзначається 14 серпня. В цей день наші предки починали збирати мед з пасік, освячували його і готували з ним різні страви. А в хатах пахло духмяною випічкою, що її зазвичай готували з маком та медом.

Українські господині завжди славилися креативністю у випічці: мережевні млинці, плетені булочки, багато прикрашені пироги. Й особливо старалися на свята, щоб навіть в такий кулінарний спосіб позначили винятковість дня. 

Тому в добірці рецептів до Медового Спасу, що ми його готуємо сумісно з партнером проекту дріжджами "Духмяна Хата" було вирішено поділитися цікавим рецептом булочок, що своїм виглядом можуть ввести в оману, адже нагадують справжні яблука. 

Інгредієнти: 

на 25 невеликих булочок

  • Пшеничне борошно - 500 г 
  • Дріжджі "Духмяна Хата" - 25 г 
  • Цукор - 2,5 ст.л (30 г)
  • Сіль - дрібка 
  • Вершкове масло - 100 г 
  • Мед - 2,5 ст.л.(60 г)
  • Вода - 1 чашка (240 мл)

Для прикрас:

  • 1 паличка спагетті
  • Насіння гарбуза
  • 2 ст.л меду + 1 ст.л окропу
  • Паперові формочки для маффінів

Спосіб приготування: 

  1. З'єднайте у великій чащі разом просіяне борошно, цукор, дріжджі, сіль.

2. Додайте мед і воду, замішуйте тісто протягом 5-ти хвилин. Найкраще це робити ща допомогою міксера, але можна й вручну. 

3. Додайте м'яке вершкове масло і ще замішуйте 3 хвилини.

4. Додайте борошно, тісто скатайте в кулю і накрийте плівкою. Залишіть в теплому місці на 1 годину або поки тісто не збільшиться вдвічі.

5. Коли підійде час, духовку нагрійте до 180 градусів.

6. Тісто треба обмяти та розділити на 25 рівних шматочків і скачати в кульки.

7. Кожну кульку положіть в паперову форму для маффінів. Залишіть ще на 15 хвилин під рушником.

8. Змастіть кульки жовтком і в кожну вставте невеликий шматочок спагетті і насіння від гарбуза.

9. Випікайте протягом 15 хвилин.

10. Ще гарячими булочки-яблучка змастіть медом

Смачного!

Редакція Foodandmood і партнер проекту «Медовий Спас з Духмяною Хатою» Дріжджі "Духмяна Хата" бажають вам світлого свята Спаса!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK