Популярні десерти: пляцок "Очі цариці"

Фото: magielkuchenny.pl

Торт "Очі цариці" красиво виглядає на вечірках, бо дуже яскравий, так і приваблює погляд! Добре ним поласувати й за чашкою післяобідньої кави. І хоча "Очі цариці" - торт, що вимагає часу, але результат винагороджує зусилля. 

Інгредієнти: 

На білий корж:

  • 6 білків,
  • 1,5 скл. цукру,
  • 1 скл. крохмалю,
  • 1 ст. ложка оцту,
  • 1/3 скл. олії.

На темний корж:

  • 6 жовтків,
  • 2 яйця,
  • 6 ст. ложок цукру,
  • 4 ст. ложки борошна,
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста,
  • 2 ст. ложки какао,
  • 1/3 скл. олії. 

Крім цього: 2 зелених желе, 180 г печива савоярді, шоколад, горіхи.

Для просочення печива: 1 ч. ложка розчинної кави, 1/2 скл. окропу, 1 ч. ложка цукру.

Спосіб приготування: 

  1. Готуємо світлий корж. Для цього білки збити з цукром. Додати решту інгредієнтів і акуратно перемішати.
  2. Готуємо темний корж. Для цього збити жовтки з цукром. Додати борошно, розпушувач, какао й олію. Добре вимішати.
  3. Вилити тісто у форму 33×23 см для випічки, чергуючи темне і світле тісто. Обережно перемішати виделкою.
  4. Випікати при температурі 180 градусів 35 хвилин, остудити, розрізати на дві частини.
  5. Зварити заварний крем. Остудити. Масло збити із заварним кремом.
  6. Заварити каву, підсолодити, охолодити. Замочити печиво. Розчинити желе в 1/2 л окропу, остудити.
  7. Зібрати торт:
  • корж змастити кремом,
  • викласти печиво, замочене в каві,
  • потім желе,
  • знову змастити усе кремом
  • і викласти корж.
  • Можна зоставити так, а можна залити торт шоколадом та посипати подрібненими горіхами.

Смачного!

Фото: magielkuchenny.pl

Як подавати: 

Читай также: Побалуйте дітей: рецепт торту з бананами "Норка крота"

Торт "Очі цариці" - чудовий десерт для чаювання. Подавати його краще на десертних тарілках в старомодному стилі. Порцеляновий посуд зробить десерт ще більщ витонченим. 

Смачного!

Рецепт: simya.com.ua   


Давайте  дружити! Ось наш ФейсбукPinterestТелеграм. Додавайтеся в друзі!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK