Старовинні рецепти української кухні: Цибульники

Це попросту цибулеві оладки. Ще кілька століть тому цибульники були вельми поширені на Прикарпатті. За легендою, це блюдо виникло в обложеному Львові, коли жителі міста були змушені їсти одну тільки цибулю, винаходячи всілякі страви з неї.

Цибульники готували з подрібненої ріпчастої цибулі, яєць та грубої муки. Іноді в якості додаткового компонента або начинки використовували м'ясний фарш або подрібнені гриби. Подавали Цибульник разом з борщем або як самостійну страву.

Інгредієнти: 

  • Цибуля ріпчаста - 4 шт.
  • Олія соняшникова рафінована - 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 0.75 ст.
  • Перець чорний мелений - 0.25 ч. Л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Яйця курячі - 3 шт.

Спосіб приготування: 

  1. Лук очистити і нарізати дрібними кубиками.
  2. Додати сіль і перець.
  3. Добре розім'яти цибулю з сіллю до виділення соку. Залишити на 10 хвилин для маринування.
  4. Тим часом злегка збити яйця за допомогою віночка.
  5. Влити яєчну суміш в цибулеву.
  6. Добре розмішати.
  7. Всипати просіяне з розпушувачем борошно.
  8. Замісити тісто з допомогою лопатки.
  9. Сковороду розігріти на середньому вогні зі столовою ложкою соняшникової олії. Викласти тісто на розігріту сковороду з допомогою столової ложки. Смажити на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.

Смачного!


Давайте  дружить! Вот наш ФейсбукPinterestТелеграмВконтакте. Добавляйтесь в друзья!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK