Назло всім ворогам: рецепт паляниці з полуницею

Фото: https://zakaz.ua/uk/

Як приготувати смачну та просту паляницю з полуницею на зло всім ворогам, нам розказав Zakaz.ua.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 г борошна;
  • 200 г води;
  • 100 г йогурту або будь-якого кисломолочного напою;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 1 ч.л. соди або розпушувача тіста;
  • 10 г ванільного цукру;
  • олії або вершкового масла.

Полунична начинка: 

  • 400 г свіжої полуниці;
  • 1 ст. л. крохмалю.

Спосіб приготування

  1. Насипте у миску борошно, цукор, соду та ванільний цукор. Залийте водою та йогуртом, гарно розмішайте всі інгредієнти, щоб не залишилось грудочок. 
  2. Візьміть круглу роз’ємну форму для випікання на 20 см. Устеліть дно пергаментом, змажте його вершковим маслом або олією. У форму залийте половину тіста.  
  3. Помиту полуницю поріжте на 4 частини, обваляйте у крохмалі та викладіть 1\2 приготованої начинки на тісто у форму для випікання. Далі вилийте на неї решту тіста і знову покладіть на нього залишки полуничної начинки. 
  4. Відправляємо паляницю у заздалегідь розігріту піч. Випікати страву потрібно 40-50 хвилин при 180°С.

Радимо додатково прикрасити готову паляницю з полуницею свіжими ягодами. Це надасть красивого вигляду та свіжого присмаку вашій страві. 

Ознаки якісної та корисної полуниці

Щоб обрати дійсно органічну та натуральну полуницю, необхідно провести п’ять етапів оцінки. Спочатку зовні: чи не зіпсована, чи не оброблена хімічними речовинами. Далі оцінка аромату полуниці. Якщо можливо - спробуйте ягоду на смак. Як правило, продавці на ринках, які впевнені в своєму товарі, дозволяють це зробити.

Фото: www.istockphoto.com 

Свіжість. Полуниця повинна бути свіжою: зірваною не більше, ніж 48 годин тому. Якщо довго зберігати ягоду у холодильнику, то вона втратить свій смак, колір та запас вітаміну С. Краще купувати ягоди з «хвостиками». Така полуниця довше зберігає свіжість і не «стікає». «Хвостики» повинні бути зеленими, а не сухими і прив'яленими. Уникайте упаковок з поліетилену без продихів чи дірок. Полуниця має дихати та не впрівати, в іншому випадку вона швидко псується.  

“Купувати полуницю краще у відкритих контейнерах. Ягоди фасують у декоративні кошики невеликого розміру або пластикові ємностями. Так полуницю можна оцінити на вигляд і аромат, чого не можна зробити, якщо ягоди будуть в закритій упаковці. Крім того, в упаковці з’являється конденсат  — перший признак гниття. До того ж, побачити зіпсовані ягоди через непрозору упаковку практично неможливо”, - розповідає Юлія Забарна, керівник тренінгового центру Zakaz.ua. Комплектувальники сервісу володіють навичками визначення якості продуктів харчування та стандартами їх зберігання з урахуванням індивідуальних властивостей.

Розмір. До купівлі полуниці дуже великого розміру треба ставитись з обережністю. Деякі сорти відрізняються великими ягодами, але це не завжди означає, що вона смачна. Гігантські плоди містять багато води, надлишок різних добрив і не мають звичного смаку та аромату. З точки зору корисності, більш дрібні плоди більш насичені вітамінами, ніж великі.

Колір. Якісна полуниця в стиглому вигляді має яскраво-червоне забарвлення. Темні тони  — показники перезрілості, насиченості нітратами чи селітрою. Білий або зелений кінчик — ягода ще не дозріла. Листки навколо повинні бути зеленими та не сухими. Пожухле листя на «хвостику» свідчить про те, що плоди зібрані кілька діб тому.

Аромат. Після огляду перейдіть до запаху. Полуниця, вирощена без додаткових хімікатів, має природній приємний аромат. Якщо його немає, або він дуже слабкий  — полуниці «допомогли» рости хімічні речовини.

Смак. Визначити смак полуниці можна за зовнішнім виглядом, не куштуючи її. Якщо між зеленими листочками, що обрамляють ягоду, та самим плодом є відстань, тоді полуниця буде солодкою. Якщо листочки щільно прилягають до ягоди — смак кислуватий. Маючи можливість спробувати полуницю до покупки на смак - зробіть це. Про кількість нітратів, що зашкалює, сигналізуватиме різкий присмак металу.

Керуючись цими порадами, ви зменшуєте ризик придбати до столу шкідливу або зіпсовану полуницю. Ставтеся до вибору уважно та майте частку сумніву, коли ваша рука автоматично потягнеться до найбільшої та яскраво-червоної ягоди на прилавку. Пам’ятайте, часом зовнішність буває оманлива.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK