Фото: www.istockphoto.com
Сезон слив у самому розпалі. На вечерю чи на десерт радимо приготувати смачні та ніжні кнедлики зі сливами.
Подавати їх краще гарячими відразу після приготування. Приємні хвилі справжньої насолоди для гурманів вам гарантовані!
Складові:
- 500 г жирного сиру,
- 16-20 дрібних слив,
- 100 г шоколаду,
- 2 яйця,
- 150-170 г борошна,
- сіль,
- цукор.
Для сиропу знадобиться:
- 100 г коричневого цукру,
- 2 апельсина,
- 1 паличка кориці,
- 3 бутони гвоздики,
- 1 зірочка бадяна.
Читай также: Як впливає вживання сливи на організм людини
Спосіб приготування:
- Наперед приготуйте сироп. Зніміть з вимитих щіткою апельсинів цедру смужками, вичавіть з м'якоті сік.
- Влийте сік у сотейник, додайте цедру, цукор і всі прянощі.
- Доведіть суміш до кипіння та варіть, помішуючи, на мінімальному вогні 10-12 хв.
- Зніміть із вогню, остудіть і процідіть, після чого поставте в холодильник.
- Сир протріть крізь сито або збийте блендером до гладкості. Додайте збиті виделкою яйця і сіль, змішайте блендером або міксером до однорідності.
- Всипте борошно і замісіть м'яке еластичне тісто, загорніть у плівку і дайте полежати 20-30 хв.
- Скачайте з тіста рівномірно товсту ковбаску і розділіть на 16–20 однакових частин. Це можна зробити увечері.
- З кожної сливи через невеликий надріз вийміть кісточку, покладіть на неї шматочок шоколаду. Розминайте кожен шматочок тіста руками в корж такого розміру, щоб загорнути в нього сливу. Ретельно защипніть і розгладьте шов.
- У великій каструлі закип'ятіть воду, додайте по 1 ч. л. цукру та солі; опустіть кнедлики окропу, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 15 хв.
- Вийміть готові кнедліки шумівкою, даючи стекти воді. Викладіть у тарілки та полийте сиропом.
Смачного!