Це попросту цибулеві оладки. Ще кілька століть тому цибульники були вельми поширені на Прикарпатті. За легендою, це блюдо виникло в обложеному Львові, коли жителі міста були змушені їсти одну тільки цибулю, винаходячи всілякі страви з неї.
Цибульники готували з подрібненої ріпчастої цибулі, яєць та грубої муки. Іноді в якості додаткового компонента або начинки використовували м'ясний фарш або подрібнені гриби. Подавали Цибульник разом з борщем або як самостійну страву.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста - 4 шт.
- Олія соняшникова рафінована - 4 ст. л.
- Борошно пшеничне - 0.75 ст.
- Перець чорний мелений - 0.25 ч. Л.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Яйця курячі - 3 шт.
Спосіб приготування:
- Лук очистити і нарізати дрібними кубиками.
- Додати сіль і перець.
- Добре розім'яти цибулю з сіллю до виділення соку. Залишити на 10 хвилин для маринування.
- Тим часом злегка збити яйця за допомогою віночка.
- Влити яєчну суміш в цибулеву.
- Добре розмішати.
- Всипати просіяне з розпушувачем борошно.
- Замісити тісто з допомогою лопатки.
- Сковороду розігріти на середньому вогні зі столовою ложкою соняшникової олії. Викласти тісто на розігріту сковороду з допомогою столової ложки. Смажити на середньому вогні до утворення золотистої скоринки.
Смачного!