Старовинні рецепти української кухні: Буцики

Буцики здавна готувалися з тіста на основі пшеничного борошна. Буцики варили у воді і підрум'янювали на маслі. Їли їх зі сметаною, медом або з цибулевою зажаркою. 

Інгредієнти: 

  • борошно пшеничне 1 стакан
  • молоко 3.5 ст. ложки
  • яйця 1 шт.
  • сода 0.25 год. ложки
  • масло вершкове 1.5 ст. ложки
  • мед 3 ст. ложки або сметана 4 ст. ложки

Спосіб приготування: 

  1. Пшеничне борошно просіюють, з'єднують з молоком, яйцями і содою, замішують тісто.
  2. Розкочують завтовшки 2-2,5 мм, розрізають невеликими квадратними шматочками і два протилежних кінця кожного шматочка добре зліплюють, щоб вироби були схожі на вушка. Можна залишити їх і квадратними. 
  3. Підготовлені буцики кладуть в киплячу підсолену воду, варять 14-17 хв, виймають шумівкою, кладуть їх в сотейник з добре розігрітим маслом і злегка підсмажують.
  4. Буцики подають на стіл з медом або сметаною.

Смачного!


Давайте  дружити! Ось наш ФейсбукPinterestТелеграмВконтакте. Додавайтеся в друзі!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK