Старовинні рецепти української кухні: Фучки з кислої капусти

Фучки відносяться до лемківської кухні. Блюдо готується з простих продуктів, дуже смачне і швидке в пріготуванні. Добре смакує зі сметаною, з грибним соусом, з бринзою, або як доповнення до супу.

Інгредієнти:

  • Квашена капуста - 250 мл
  • Молоко - 250 мл
  • Мука - 250 г.
  • Цибуля (велика) - 1 шт. 
  • Яйця - 3 шт.
  • кмин, сіль - за смаком
  • пів чайної ложечки цукру,
  • сода - на кінець ножа 
  • приправи (перець, мелений коріандр) - за смаком

Спосіб приготування: 

  1. Відіжміть квашену капусту відтиснути та поріжте дрібненько.
  2. Цибулю посічіть в дрібну костку.
  3. В мисці змішайте молоко, муку, соду, сіль і яйця, щоб вийшло тісто, трохи густіше, ніж як на налисники.
  4. Додайте капусту, цибулю і кмин, добре вимішайте. Тісто має бути як густа сметана. Якщо трохи загусте – додайте молока, а як трохи зарідке – муки.
  5. Смажіть на олії з обох сторін до рум’яності.

Як подавати

Фучки добре смакують із сметанкою, грибовим сосом, або просто притрушені бриндзьою і з горнятком кисляку.

Смачного!

Рецепт: panistefa.com


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK