Фото: www.istockphoto.com
Фучки відносяться до лемківської кухні. Блюдо готується з простих продуктів, дуже смачне і швидке в пріготуванні. Добре смакує зі сметаною, з грибним соусом, з бринзою, або як доповнення до супу.
Інгредієнти:
- Квашена капуста - 250 мл
- Молоко - 250 мл
- Мука - 250 г.
- Цибуля (велика) - 1 шт.
- Яйця - 3 шт.
- кмин, сіль - за смаком
- пів чайної ложечки цукру,
- сода - на кінець ножа
- приправи (перець, мелений коріандр) - за смаком
Спосіб приготування:
- Відіжміть квашену капусту відтиснути та поріжте дрібненько.
- Цибулю посічіть в дрібну костку.
- В мисці змішайте молоко, муку, соду, сіль і яйця, щоб вийшло тісто, трохи густіше, ніж як на налисники.
- Додайте капусту, цибулю і кмин, добре вимішайте. Тісто має бути як густа сметана. Якщо трохи загусте – додайте молока, а як трохи зарідке – муки.
- Смажіть на олії з обох сторін до рум’яності.
Як подавати
Фучки добре смакують із сметанкою, грибовим сосом, або просто притрушені бринзою і з горнятком кисляку.
Смачного!
Фото: www.istockphoto.com
Рецепт: panistefa.com
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ