Старовинні рецепти української кухні: кнедлі зі сливами

Кнедлі-це неймовірно смачна страва української кухні, а точніше Західної України., але нажаль, дещо забута. 

Цікаво!
В Ужгороді на набережній стоїть пам'ятник бравому солдату Йозефу Швейку (відомий персонаж Ярослава Гашека, якого називали "Кнедлічек"). Швейк тримає в руках кнедлики, оглядає Ужгород та каже: "Куди приємніше чистити на кухні картоплю, місити кнедлики і працювати з м'ясом, ніж під ураганним ворожим вогнем, наклавши повні штани, кричати:" Einzelnabfallen! Bajonett auf!

Інгредієнти:

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Борошно - 450 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Сливи - 5 штук
  • Сіль - за смаком
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Цукрова пудра - за смаком
  • Мак - за смаком

Спосіб приготування: 

1. У сотейник налийте молоко, додайте вершкове масло і щіпку солі. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. 
2. Відразу після закипання всипте неповну склянку борошна і гарненько розмішайте ложкою, щоб не було грудочок.
3. Додайте 150 грам борошна і знову перемішайте. Приберіть сотейник з вогню. 
4. Вимийте сливи, зробіть хрестоподібні надрізи і акуратно видаліть кісточки. 
5. Коли тісто вже трохи охололо, додайте куряче яйце. 
6. Гарненько перемішайте і додайте стільки борошна, щоб тісто не липло до рук. 
7. Викладіть тісто на стіл і розкачати його в тонкий пласт, розрізати на 5 невеликих квадратиків. 
8. У центр кожного викладіть сливу і оберніть її тестом, скріпіть всі краї, щоб слива повністю була в тісті. 
9. У киплячу воду відправте книдлі, варіть після закипання 10 хвилин. 
10. Насіння маку перекрутити через м'ясорубку.
11. Дістаньте книдлі з киплячої води.
12. Перекладіть блюдо в тарілку і прикрасьте маком, цукровою пудрою. Їжте книдлі відразу після приготування.

Смачного!


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK