Фото: www.istockphoto.com
Кнедлі-це неймовірно смачна страва української кухні, але нажаль, дещо забута.
Цікаво!
В Ужгороді на набережній стоїть пам'ятник бравому солдату Йозефу Швейку (відомий персонаж Ярослава Гашека, якого називали "Кнедлічек"). Швейк тримає в руках кнедлики, оглядає Ужгород та каже: "Куди приємніше чистити на кухні картоплю, місити кнедлики і працювати з м'ясом, ніж під ураганним ворожим вогнем, наклавши повні штани, кричати:" Einzelnabfallen! Bajonett auf!
Інгредієнти:
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 450 грам
- Яйця - 1 штука
- Сливи - 5 штук
- Сіль - за смаком
- Вершкове масло - 30 грам
- Цукрова пудра - за смаком
- Мак - за смаком
Спосіб приготування:
1. У сотейник налийте молоко, додайте вершкове масло і щіпку солі. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Відразу після закипання всипте неповну склянку борошна і гарненько розмішайте ложкою, щоб не було грудочок.
3. Додайте 150 грам борошна і знову перемішайте. Приберіть сотейник з вогню.
4. Вимийте сливи, зробіть хрестоподібні надрізи і акуратно видаліть кісточки.
5. Коли тісто вже трохи охололо, додайте куряче яйце.
6. Гарненько перемішайте і додайте стільки борошна, щоб тісто не липло до рук.
7. Викладіть тісто на стіл і розкачати його в тонкий пласт, розрізати на 5 невеликих квадратиків.
8. У центр кожного викладіть сливу і оберніть її тестом, скріпіть всі краї, щоб слива повністю була в тісті.
9. У киплячу воду відправте книдлі, варіть після закипання 10 хвилин.
10. Насіння маку перекрутити через м'ясорубку.
11. Дістаньте кнедлі з киплячої води.
12. Перекладіть блюдо в тарілку і прикрасьте маком, цукровою пудрою. Їжте книдлі відразу після приготування.
Фото: www.istockphoto.com
Смачного!
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ