Старовинні рецепти української кухні: молочна запіканка

Чудовий рецепт з категорії "дешево, але не сердито" знайшли ми серед незаслужено забутих страв, які готували в селах ще наші прабабусі - молочну запіканку. Вона готується всього з 2-х інгредієнтів - молока і яєць, трохи приправляється сіллю.

Звичайно, ідеальною ця запіканка робиться там, де її зазвичай і готували бабусі - в печі. Блюдо виходить ніжним, з консистенцією суфле. Але випечене в духовій шафі воно теж смакує добре. Краще готувати запіканку відразу в порційних горщиках або маленьких формочках.

Інгредієнти:

  • 1,3 л молока (але не з великим терміном зберігання)
  • 5 яєць
  • сіль за смаком
  • ягоди - для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Молоко і яйця ретельно і довго збийте з допомогою міксера і посоліть.
  2. Потім суміш вилийте в керамічну або у жаростіку скляну форму з високими бортами. Форму поставте в духовку або в добре протоплену піч на дачі.
  3. Запікайте до рум'яної скоринки приблизно 15-20 хвилин (в залежності від типу вогнища).

Читай также: Застудо, стоп! Рецепт молочного напою з інжиром

Як подавати

  • Подавайте з джемом у вигляді топінгу і ягодами.
  • Молочну запіканку їдять ложечками, за бажанням додають вершкове або топлене масло.
  • Порада. Якщо ви не хочете їсти запіканку з топінгами, то краще додати в неї пару ложок цукру на етапі замішування суміші.

Смачного!


Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK