Чудовий рецепт з категорії "дешево, але не сердито" знайшли ми серед незаслужено забутих страв, які готували в селах ще наші прабабусі - молочну запіканку. Вона готується всього з 2-х інгредієнтів - молока і яєць, трохи приправляється сіллю.
Звичайно, ідеальною ця запіканка робиться там, де її зазвичай і готували бабусі - в печі. Блюдо виходить ніжним, з консистенцією суфле. Але випечене в духовій шафі воно теж смакує добре. Краще готувати запіканку відразу в порційних горщиках або маленьких формочках.
Інгредієнти:
- 1,3 л молока (але не з великим терміном зберігання)
- 5 яєць
- сіль за смаком
- ягоди - для прикраси
Спосіб приготування:
- Молоко і яйця ретельно і довго збийте з допомогою міксера і посоліть.
- Потім суміш вилийте в керамічну або у жаростіку скляну форму з високими бортами. Форму поставте в духовку або в добре протоплену піч на дачі.
- Запікайте до рум'яної скоринки приблизно 15-20 хвилин (в залежності від типу вогнища).
Читай также: Застудо, стоп! Рецепт молочного напою з інжиром
Як подавати
- Подавайте з джемом у вигляді топінгу і ягодами.
- Молочну запіканку їдять ложечками, за бажанням додають вершкове або топлене масло.
- Порада. Якщо ви не хочете їсти запіканку з топінгами, то краще додати в неї пару ложок цукру на етапі замішування суміші.
Смачного!
Всі рецепти циклу "Старовинні рецепти української кухні" ви знайдете ТУТ