Запечена скумбрія: ТОП-3 рецепти (смак, Омега-3 та швидко готується)

Користь скумбрії величезна: м'ясо цієї риби могло б підійти в якості основи еліксиру молодості, якби такий був, адже в ній є майже все необхідне організму людини, щоб в будь-якому віці вести активне життя.

Як краще готувати скумбрію

Найшкідливіший продукт виходить в результаті холодного і гарячого копчення, так що захоплюватися такою рибою не слід.

Що стосується смаженої риби, то ця страва так само не рекомендується до частого вживання, незалежно від віку людини. Крім того, що смажена риба сама по собі вважається шкідливою, скумбрія ще і калорійна, тому може бути вдвічі небезпечнішою.

Найкориснішою скумбрія буде, якщо її зварити або запекти. При таких варіантах приготування, в її м'ясі зберігається більшість корисних компонентів.

І сьогоднішні наші рецепти саме скумбрії запеченої. По суті, всі вони зводяться до однієї формули: ви начиняє рибу або кладете поверх неї інгредієнти для посилення смаку і "забуваєте" її в духовці на певний час. А в підсумку у вас смачне і корисне блюдо!

Скумбрія, запечена з лимоном і розмарином

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 5 шт.
  • Лимон - 2-3 шт.
  • Розмарин (сушений або свіжий) - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець - за смаком

Читай также: Блюдо дня: борщ из скумбрии

Спосіб приготування:

1. Рибу ретельно вимийте, випотрошіть. 

2. Лимон наріжте, покладіть всередину кожної рибини по 3-4 часточки.

3. Викладіть рибу в форму для запікання (яку можна застелити харчовим пергаментом, щоб потім було простіше мити), посипте сушеним розмарином і посоліть, злегка поперчіть.

4. Запікайте рибу при середній температурі приблизно 30 хвилин або до готовності.

Запечена скумбрія "По-грецьки"

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 2 кг
  • Лук - 2 шт.
  • Томат - 4 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Оливкова олія - ​​3 ст.л.
  • Петрушка - 2 ст.л.
  • Вино біле сухе - 150 мл
  • Сік лимонний - 1 шт.
  • Морська сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 180 ° C.

2. На деко викладіть рибу, порізані томати, цибулю, часник і лавровий лист.

3. Заправте морською сіллю і перцем, оливковою олією.

4. Посипте скумбрію петрушкою, потім полийте вином, лимонним соком і невеликою кількістю води.

5. Випікайте 30 хв.

Запечена скумбрія з яблуками

Інгредієнти:

  • Скумбрія - 3 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Айва - 1 шт
  • Лимон - 0,5 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Приправа для риби - 1 ст.л.
  • Чебрець - 1 ст.л.
  • Біле вино - 150 мл
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

1. Вимийте рибу, почистіть, випотрошіть. Просушіть рибу паперовим рушником і присипте приправою і сіллю.

2. Вимийте яблука і айву, видаліть насіння і наріжте тонкими часточками.

3. Очистіть цибулю і наріжте кільцями. Так само тонкими часточками наріжте лимон.

4. На фольгу для однієї риби в центр викладіть цибулю, присипте чебрецем, а зверху покладіть рибу.

Читай также: "Балык" из скумбрии: хитовый рецепт из 70-х

5. Нафаршіруйте рибу яблуками і айвою. Можна додати трохи лимонних часточок. Сформуйте з фольги човник і покладіть рибу на деко.

6. Нафаршіруйте на фользі решту рибу точно так же.

7. У човники з рибою налийте 50 мілілітрів білого вина і закрийте човники краями фольги. Випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 200 градусів.

8. Зніміть зверху фольгу і запікайте ще хвилин 5.

Смачного!


Давайте  дружить! Вот наш ФейсбукPinterestТелеграмВконтакте. Добавляйтесь в друзья!

 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK