Вони готуються без молока і смажаться тільки з одного боку. Цей вид млинців в Марокко називають багрір, вони невеликого розміру і дуже губчасті, буквально пронизані тисячею маленьких і великих дірочок. І так як дірочки НЕ проходять наскрізь, то ці млинці ідеально подавати з солодким соусом, джемом або медом.
Інгредієнти:
- Вода - 650 мл
- Пшеничне борошно - 300 г
- Манка - 100 г
- Жовтки - 2 шт.
- Цукор - 1 ч. Л.
- Соняшникова олія - 1 ч. Л.
- Дріжджі - 0,5 ч. Л.
- Розпушувач - 0,5 ч. Л.
Читай также: Французська кухня: млинці фламбе з апельсиновим соусом
Спосіб приготування
- Для початку потрібно змішати в мисці всі сухі інгредієнти: просіяне борошно, манку, цукор, дріжджі, розпушувач.
- Після додайте масло, жовтки, влийте теплу воду і добре перемішайте.
- Збивайте масу блендером або міксером 1-2 хвилини.
- Накрийте кришкою і залиште бродити в теплі на годину-півтори.
- Тісто збільшитися в обсязі в 2 рази, акуратно перемішайте і виливайте ополоником на злегка розігріту сковороду без масла.
- Вогонь повинен бути трохи більше слабкого.
- Коли верхня пориста сторона підсохне, блін вважається готовим.
- І не забудьте, марокканські млинці смажаться тільки з одного боку.
Як подавати
Читай также: Млинці на пиві (простий рецепт)
Марокканські млинці подавайте з медом або улюбленим джемом, варенням.
Смачного!