Салака – це балтійський підвид оселедця атлантичного. Вона містить усі незамінні амінокислоти, які людина не може синтезувати сама і отримує лише з їжі. Страви з салаки готуються легко та просто, а філе риби просто тане у роті. Пропонуємо рецепт смачного салату від Ольги Мартиновської, досвідченої шеф-кухарки та судді «МастерШеф. Професіонали»:
Інгредієнти:
⁃ 100 г маринованої салаки
⁃ 200 г кольорових томатів
⁃ 1/2 синьої цибулини
⁃ 100 г чорного хліба
⁃ зелена цибуля
⁃ 1 ст. л. білого бальзамічного оцту
⁃ 2 ст. л. ароматної нерафінованої соняшникової олії
⁃ сіль та перець
Читай также: Страва дня: запечений батат з копченою салакою
Приготування:
- Томати нарізати великими шматочками.
- Хліб злегка підсушити в духовій шафі – 180 ℃, 7-8 хв.
- Цибулю нарізати якомога тонше – так набагато смачніше виходить.
- Додайте мариновану салаку. Полийте олією та додайте оцет, сіль і перець.
- Перемішати та дати постояти 5-10 хв перед подачею, щоб з томатів виділилось якомога більше соку, який так смачно вимочувати хлібом. А ще маленька рекомендація – ніколи не тримайте томати в холодильнику, так вони втрачають смак і текстуру. Зберігайте їх за кімнатної температури.
Смачного!