Фото: https://kuchnialidla.pl/
Насичена овочами, травами та смаком; її зазвичай подають із сиром фета, свіжим і хрустким хлібом та оливками.
Складові:
- картопля - 2 шт.
- баклажани - 1 шт.
- кабачки - 1 шт.
- цибуля червона - 1 шт.
- часник - 2 зубчики
- помідор - 1 шт.
- орегано сушений - 1 ч. л
- сушений чебрець - 1/4 ч. л
- сушений розмарин - 1/4 ч. л
- помідори консервовані - 1 банка 400 г
- перець – 1/3 ч. л
- сіль - 1/3 ч.л
- оливкова олія – 1/3 склянки
- сир фета - 50 г
- вода - 1/3 склянки
Спосіб приготування:
- Картоплю почистити і помити. Всі овочі нарізати скибочками товщиною 1 см, викласти в миску, полити оливковою олією, додати сіль, зелень і нарізаний часточками часник.
- Змішайте консервовані томати з 1/3 склянки води. Готовий соус викласти на дно жаростійкої форми і засипати овочами.
- Посипте все сиром фета і накрийте алюмінієвою фольгою.
- Запікайте блюдо близько 30 хвилин (до м’якості картоплі).
- Після закінчення цього часу зніміть алюмінієву фольгу і запікайте ще 10-20 хвилин, поки соус не зменшиться, а овочі не стануть золотистими.
Читай также: Рецепт запіканки "Баба-шарпанина", про яку згадував Котляревський в "Енеїді"
Порада: овочі можна розташувати за цікавим візерунком, наприклад, кружечками (як на фото) або рядами, завдяки чому страва красиво прикрасить стіл.
Смачного!