Страва дня: овочева запіканка в грецькому стилі Бріам

Фото: https://kuchnialidla.pl/

Насичена овочами, травами та смаком; її зазвичай подають із сиром фета, свіжим і хрустким хлібом та оливками.

Складові: 

  • картопля - 2 шт.
  • баклажани - 1 шт.
  • кабачки - 1 шт.
  • цибуля червона - 1 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • помідор - 1 шт.
  • орегано сушений - 1 ч. л
  • сушений чебрець - 1/4 ч. л
  • сушений розмарин - 1/4 ч. л
  • помідори консервовані - 1 банка 400 г
  • перець – 1/3 ч. л
  • сіль - 1/3 ч.л
  • оливкова олія – 1/3 склянки
  • сир фета - 50 г
  • вода - 1/3 склянки

Спосіб приготування: 

  1. Картоплю почистити і помити. Всі овочі нарізати скибочками товщиною 1 см, викласти в миску, полити оливковою олією, додати сіль, зелень і нарізаний часточками часник.
  2. Змішайте консервовані томати з 1/3 склянки води. Готовий соус викласти на дно жаростійкої форми і засипати овочами.
  3. Посипте все сиром фета і накрийте алюмінієвою фольгою.
  4. Запікайте блюдо близько 30 хвилин (до м’якості картоплі).
  5. Після закінчення цього часу зніміть алюмінієву фольгу і запікайте ще 10-20 хвилин, поки соус не зменшиться, а овочі не стануть золотистими.

Читай также: Рецепт запіканки "Баба-шарпанина", про яку згадував Котляревський в "Енеїді"

Порада: овочі можна розташувати за цікавим візерунком, наприклад, кружечками (як на фото) або рядами, завдяки чому страва красиво прикрасить стіл.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK