Страва дня: бурек зі шпинатом

Фото: https://kuchnialidla.pl/

Тісто філо з начинкою зі шпинату та сиру фета — це середземноморський делікатес під назвою бурек. 

Складові: 

  • оливкова олія – 2 ст
  • вершкове масло – 2 ст
  • цибуля - 1 шт
  • шпинат - 400 г
  • сир фета - 100 г
  • тісто філо - 1 пачка
  • мускатний горіх - 2 щіпки
  • сіль і перець за смаком
  • вершкове масло - 100 г
  • кунжут - 1 ст

Спосіб приготування: 

  1. Цибулю подрібнити, часник подрібнити. На дно глибокої сковороди налити оливкову олію і обсмажити цибулю.
  2. Через 3 хвилини додайте шпинат і дочекайтеся його «в’янення».
  3. Додаємо часник. Обсмажте все, поки рідина не випарується.
  4. Приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Відставте охолонути.
  5. Розтопити вершкове масло. Дістаньте тісто філо з упаковки і накрийте його вологим паперовим рушником, щоб воно не висихало. Покладіть один лист тіста на стільницю і змастіть його розтопленим вершковим маслом. Накладаємо ще один шматок тіста і притискаємо його руками.
  6. Знову змочуємо тісто розтопленим вершковим маслом. По довгій стороні викладіть 1/3 готової шпинатної начинки (приблизно 2-3 столові ложки).
  7. Покришити 1/3 сиру фета для начинки.
  8. Розкачуємо вздовж начинки, формуючи рулет. Готовий рулет викласти на деко, застелене папером для випічки, і згорнути в спіраль.
  9. Повторюйте операцію, поки не будуть використані всі листи тіста та начинка.
  10. Щедро намазати вершковим маслом і посипати кунжутом.

Читай также: Блюдо дня: трубочки из куриного филе, запеченные в драниках

11. Випікайте в духовці 20-25 хвилин або поки верх і краї не стануть золотистими і хрусткими.

Смачного!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK