Аптечний лайфхак: як приготувати млинці в горошок

Час порадувати близьких неймовірно ефектними млинцями в горошок. 

Виявляється, зробити їх - простіше простого. Головне - купити в аптеці звичайний стерильний шприц, 5 мл. Тому що саме з його допомогою і будуть створюватися горошини, які подобаються, як дітям, так і дорослим.

Інгредієнтиі:

  • Борошно пшеничне, вищого гатунку - 250 г.
  • Молоко - 500 мл.
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Цукор - 40 г.
  • Сіль - ½ чайної ложки
  • Какао-порошок - 3 чайні ложки
  • Масло рослинне (для смаження) - 30 мл.
  • Масло вершкове (для змащування млинців) - 20 г.

Спосіб приготування:

1. Налити в невеликий сотейник молоко і підігріти його на слабкому вогні до теплого стану.

2. У тепле молоко вбити яйце і збити до однорідності.

3. У глибоку чашку середнього розміру просіяти борошно, додати цукор-пісок і сіль, перемішати.

4. У чашку з борошняної сумішшю влити рідку суміш: збиті з молоком яйця і розмішати вінчиком до однорідної маси без грудочок. Тісто по консистенції має вийти не дуже гусим.

5. Тісто накрити кришкою і залишити мінімум на 30 хвилин. За цей час борошно повинно «розійтися».

6. У невелику чашку відлити близько 70 мілілітрів млинцевого тесту, додати в нього какао-порошок, добре розмішати до однорідності.

Читай также: Рецепт марокканских блинов из пенного теста

7. Розігріти сковорідку для випічки млинців, змастити її за допомогою пензлика рослинним маслом, налити порцію млинцевого тесту і, плавно обертаючи сковороду по колу, розподілити його тонким шаром по її дну.

8. Набрати в шприц (без голки) млинцеве тісто з додаванням какао-порошку, видавити на поверхні млинця в хаотичному порядку темні «горошини» бажаного вами розміру.

9. Коли «горошини» підсохнуть, а краї млинця стануть коричневатими, перевернути обережно млинець за допомогою кухонного лопатки на іншу сторону і пекти до готовності.

Читай также: Вкусный рецепт к Масленице: блины на майонезе

10. Випечений млинець відкинути на тарілку і змастити рясно вершковим маслом.

11. Таким же чином спекти інші млинці, не забуваючи розмішувати постійно млинцеве тісто, так як мука осідає на дно, і змащувати сковорідку рослинним маслом перед кожною випічкою млинця.

Яу подавати млинці в горшок

Читай также: Топ-5 необычных блинов к Масленице

Особливо ефектно виглядають горошини, якшо млинці з начинкою. Ви можете обрати будь-яку солодку начинку для млинців за вашим смаком.

Смачного!