Мінестроне - одна з найбільш поширених в Італії перших страв. Основними інгредієнтами є бобові (квасоля, нут, сочевиця), цибуля, селера, морква, бульйон і помідори. У складі може використовуватися м'ясо або м'ясний бульйон.
Але під час Великого посту пропонуємо приготувати пісний мінестроне.
Читай также: Блюдо дня: итальянское Ротоло с рикоттой и шпинатом
Головний секрет смачного мінестроне - повільна і поступова обжарка овочів, на невеликому вогні в оливковій олії. Італійці обсмажують цибулю, селеру, часник, моркву і фенхель. Також використовують цукіні і гарбуз. Тільки така неспішна технологія приготування овочів дозволяє приготувати насичений ароматний минестроне.
Інгредієнти:
- 1 кабачок
- 2 моркви
- 1 стебло цибулі-порею
- 2 стебла селери
- 150 г стручкової квасолі
- 400 г консервованих помідорів
- 400 г консервованої квасолі
- 50 г макаронів
- 1,5 л овочевого бульйону
- 3 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. рубленого базиліка
- 1 ч.л. мелених насіння кмину
- 3 ст.л. рубаною петрушки
Спосіб приготування
1. Очищену моркву і цибулю-порей дрібно наріжте.
2. Очищений кабачок і селеру наріжте невеликими скибочками.
3. Стручки квасолі розрізати навпіл.
4. Підготовлені овочі пасеруйте близько 15 хвилин під кришкою в сильно розігрітій олії, періодично помішуючи.
5. Пасеровані овочі залийте бульйоном, додайте до них нарізані консервовані помідори, базилік і кмин, посоліть, поперчіть і доведіть до кипіння бульйон, потім варіть на середньому вогні 30 хвилин.
6. Покладіть в суп макаронні вироби, консервовану квасолю з банки і варіть суп ще близько 12 хвилин.
7. Подавати готовий суп, посипавши його зеленню.
Смачного!
Читай также: Лайфхак постного меню: яичница - без яиц!
Нагадаємо, раніше ми ділилися смачними рецептами пісних котлет та пісної сладкої випічки.