Фото: www.istockphoto.com
Напередодні світлого Великодня хочемо поділитися рецептом пасхи, яка також вийде неймовірно смачною. Але спосіб її приготування відрізняється від решти інших сирних пасок. Основною її відмінністю від традиційного рецепту є термічна обробка інгредієнтів: всі складові змішуються і підігріваються до утворення однорідної сирної маси.
Це зручно: швидше розчиняється цукор і стікає зайва рідина, а паска за структурою стає більш сирної і гладкою. І це смачно! дуже! Від такої пасочки не залишиться ані крихти!
Рецепти, поради та всю корисну інформацію до Великодня ми зібрали ТУТ. Заходьте!
Інгредієнти:
- Сир жирний (5-9%) - 450 г
- Сметана 20% - 1 стакан
- Цукор - 5-7 столових ложок
- Масло вершкове 82,5% - 100 г
- Ізюм - 1/2 склянки
- Горілка (або коньяк) - 6-7 столових ложок (не обов'язково)
- Цукати - жменя
- Яєчні жовтки (сирі) - 4 штуки
Спосіб приготування:
- Ізюм промити, замочити в горілці хвилин на 30 або довше. Промити, обсушити.
- Цукати нарізати не крупно.
- Сир протерти через сито, щоб він був більш однорідний (або перемолоти блендером або пропустити через м'ясорубку). Якщо сир і так ніжний, то не обов'язково.
- Сметану змішати з жовтками до однорідності.
- Розтопити в каструлі з товстим дном вершкове масло, з'єднати його з сиром. Додати сметанно-яєчну суміш. Підігрівати цю пасхальну масу на маленькому вогні, безупинно помішуючи (щоб не підгоріла і стала однорідною), приблизно, 15 хвилин. Як тільки маса стане гарячою і піде бульбашками, зняти з вогню.
- Додати родзинки, цукати і цукор. Добре перемішати. Остудити до кімнатної температури, іноді перемішуючи.
- Злити зайву воду Вистелити друшляк марлею (заздалегідь прополоскати в гарячій воді, щоб зник медичний запах) і відкинути на неї сирну масу. Дати воді стекти (залишити в друшляку на 1,5-2 ч).
- Пасочніцу встановити на якусь ребристу або іншу поверхню, по якій воді зручно буде стікати. Перевернути догори ногами (вузькою частиною вниз, підставою вгору). Вистелити марлею, викласти в неї сир. Накрити кришкою і поставити на неї вантаж (банку або іншу ємність з водою).
- Пасочніцу з вантажем прибрати в холодне місце на 24 години (можна обмежитися і 12 годинами).
- Вийняти паску з пасочніци. Прибрати вантаж, акуратно роз'єднати боковинки пасочніци (не до кінця, але щоб пасці стало по-вільніше), розгорнути марлю.
- 11. Докласти тарілку і перекинути на неї паску. Прикрасити ягодами, шматочками цукатів або фруктів, різнобарвним мармеладом.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що клали у великодній кошик наші пращури, а також ділилися рецептом віночків з крашанками.