Як мобільний додаток може визначати калорійність ваших страв

Дієтологи радять не стільки користуватися якоюсь дієтою, скільки просто рахувати калорії страв, які ми вживаємо щодня. Але так можна і спати з калькулятором! На допомогу приходять мобільні додатки. Як вони працюють, вирішили ми розібратися в цьому. За приклад взяли додаток, який був найбільш успішним - французький стартап Foodvisor. 

Цей додаток було запущено у Франції в 2018 році, він має 1,8 млн користувачів. Зараз він використовується також у Великобританії, Німеччині, Іспанії, Італії та США. За майже 2 роки стартап залучив $ 1,5 млн.

Як він працює? Додаток Foodvisor оцінює відстань між телефоном і тарілкою, використовуючи дані автофокусування камери. Потім він розраховує площу кожного продукту і намагається визначити його калорійність. В результаті користувач отримує докладну інформацію про поживну цінність страви, яку він збирається з'їсти. Тобто, ніякої магії, просто розрахунки та формули, закладені на етапі програмування цього штучного інтелекту. 

Доречі, на дослідження і розробку програми у фахівців пішло більше 2-х років.

Додатків, які визначають калорійність харчових продуктів і допомагають користувачам стежити за харчуванням, на ринку чимало. Кожен  з них має свої інструменти заохочення до схуднення. Так, цікава історія програми Pact, користувачі якої повинні були отримувати гроші від компанії за те, що будуть ходити в зал певне число раз в тиждень або правильно харчуватися. Клієнт погоджувався на автоматичне списання від $ 5 до $ 50 за кожен пропуск заняття або порушення дієти. Але, нажаль, компанію звинуватили в помилкових обіцянках і порушенні закону про права споживачів.

Як бачимо, схуднення - велика індустрія, яка все більше проникає навіть в мобільні додатки. Чи користуватися електронним помічников, чи покладатися суцільно на себе - вирішувати кожному особисто. 

Читай также: Експерти назвали найкращі дієти 2019 року

Нагадаємо, раніше ми розповідали про унікальний спосіб схуднення, який винайшла одна одеситка, а також про про дієти по групі крові - один з підходів до схуднення, який вже має багато шанувальників. 

Фото: telegraph.co.uk 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK