Одеситка винайшла унікальний хліб для схуднення

Як худнути, і при цьому не заморочуватися над меню і не відмовляти собі в улюблених продуктах - чи не найактуальніше питання. Хтось намагається вирішити задачу, додаючи до раціону мікроелементи, які допомагають схуднути, дехто використовує психологічні хитрощі, щоб ставати стрункими без дієт.

Традиційно тим, хто має зайву вагу, рекомендують відмовитися від борошняних виробів. Та виявляється, можна їсти хліб для схуднення!

Приємні новини від харчових технологів

Доцент Одеської національної академії харчових технологій Натела Кордзая винайшла хліб, який допомагає схуднути. За це вона отримала премію від Верховної Ради України у розмірі 20 тисяч гривень.

34-річна одеситка досліджувала цілющі властивості хліба, в який на етапі приготування тіста додали подрібнені білі корнеплоди, зокрема селеру, петрушку та пастернак. Усі результати вона описала у роботі “Формування якості хліба з цільного зерна пшениці з включенням коренеплідних овочів”.

Вчена експериментально підтвердила, що хліб з селерою має цілющі властивості. Спочатку дослідження проводилися на щурах, а потім продукт піддали клінічним випробуванням в умовах поліклініки Військової академії Одеси.

У чому користь хліба з селерою?

Випічку вчені досліджували за трьома напрямками: антиоксидантні властивості, побічні ефекти і ступінь засвоєння білка. Виявилося, що, крім оригінального смаку, хліб з коренеплодами ще й корисний для здоров'я. Хімічний аналіз показав, що в ньому багато клітковини, вітамінів, мінеральних речовин.

Читай также: Диета без голодания: 5 лучших каш для похудения

Хліб має антиоксидантні властивості, добре засвоюється, у нього невисока калорійність, якщо порівнювати зі звичайним чорним або білим аналогами. Виріб містить менше калорій: в 100 г - 180-190 ккал. Це навіть менше, ніж в чорному хлібі (205 ккал/100 г), не кажучи вже про білий (242 ккал/100 г).

“Такий хліб можна рекомендувати для споживання людям, які страждають від проблеми надмірної ваги і ожиріння, захворювань системи кровообігу, ендокринної системи та порушення обміну речовин”, – констатує Натела Кордзая.

Під новиною про корисний продукт, коментатори вже цікавляться, чи можуть очікувати, що хліб з селерою з'явиться у всіх пекарнях міста. У Німеччині, наприклад, давно готують sellerie-brot - хліб з селерою та кунжутом.

Прагнете запобігти погіршенню здоров'я і стежите за кілограмами - то ось ще один спосіб!

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вітамінної води Сассі, яка миттєво спалює жир та наповнює організм вітамінами.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK