Арахісова паста від ТМ MANTECA

20-ий президент США Джеймс Гарфілд сказав: «Людина не може жити на одному хлібові, вона повинна мати арахісову пасту». Важко сказати, чи стане цей продукт настільки популярним і в Україні, але одного разу скуштувавши арахісову пасту ви не залишитесь байдужими – вона смачна, поживна, і зручна у використанні.

Один з засновників ТМ Manteca, Володимир Храмов, розповів нам про своє виробництво натуральної арахісової пасти та чудові якості цього продукту.

Коли ви вперше скуштували арахісову пасту?

Вперше я, як і майбутній співзасновник Остап Горбань, спробували цей продукт окремо, перебуваючи у Сполучених Штатах Америки. Якщо ви колись бували в Америці то знаєте, що там неможливо пройти і кроку, щоб не зустріти хоча б нагадування про арахісову пасту. 75% населення в англомовних країнах (США, Великобританія, Канада, Нова Зеландія, Австралія, Ірландія) вживають  арахісову пасту кожного дня. З іншого боку, жителі цих країн не розуміють, як можна вживати стільки тваринного жиру, як це робимо ми, споживаючи, наприклад, вершкове масло.

А коли ви вирішили спробувати виробляти арахісову пасту?

Приїхавши з Америки ми зрозуміли, що вже теж звикли їсти арахісову пасту. На перших порах ми намагалися знайти її тут, в Україні, але нічого якісного не було взагалі. Тоді ми вирішили зробити арахісову пасту для себе самостійно. Результат нам сподобався, ми стали пригощати пастою друзів і отримали від них схвальні відгуки. Так, дуже поступово, на "допотопному" обладнанні  ми забезпечували якісною арахісовою пастою власну сім'ю, друзів, а потім і друзів друзів. У цей самий час наш товариш Остап Горбань у "домашніх" умовах так само виробляв арахісову пасту, яку назвав паста Manteca. Де факто він є автором назви нашого продукту.

У якийсь момент стало зрозуміло, що пора переходити на новий рівень. І два роки тому ми з Остапом об’єднали існуючі виробницта, закупили потужне обладнання і вийшли з домашніх стін на український ринок з власною  торговою маркою арахісової пасти Manteca. Наше виробництво і зараз не можна назвати промисловим, чи навіть просто великим. Але виробництво вже серійне і ми намагаємося поширювати свій натуральний продукт та знайомити з ним українців. Кожен з видів продукції сертифікований.

Виробництво арахісової пасти це у вас сімейна справа,  я правильно розумію?  Де знаходиться виробництво?

Так, абсолютно правильно, справа наразі суто сімейна. Нажаль, десь півроку тому Остап через сімейні обставини полишив справу.  

Виробництво знаходиться у Львові, ми маємо невеликий цех (біля 40-ка метрів квадратних) та необхідне обладнання для виробництва. Безпосередньо в цеху працює дві людини. Організаційні, маркетингові, фінансові та будь-які інші поточні питання вирішуємо ми з дружиною, а наразі нам уже допомагають і наші діти.

Для виробництва арахісової пасти згодиться будь-який арахіс? Чи вирощують арахіс в Україні?

Ні. Натуральний продукт без домішок, підсилювачів смаку та консервантів може вироблятися тільки з найкращого арахісу.  Так і тільки так можна забезпечити гарний смак продукту. Ми використовуємо аргентинський арахіс найвищого ґатунку. В Україні тільки почали вирощувати арахіс, у цьому році буде зібрано перший врожай. Якщо його якість буде високою та відповідатиме всім стандартам і вимогам, звичайно, ми будемо раді використовувати вітчизняну сировину.

У вас досить демократична цінова політика на продукцію. Як вам вдається утримувати ціну?

Тут немає ніякого секрету, ми просто ставимо дуже демократичну націнку.

Багато виробників арахісової пасти додають в неї додатково жири або інші домішки, щоб отримати пастоподібну консистенцію продукту. Чи дійсно у цьому є необхідність, і як відрізнити натуральний продукт від таких паст?

Як людина, котра знається на арахісовій пасті та займаються її виробництвом, скажу, що додаванням домішок "грішать" 75% українських виробників, а імпортної арахісової пасти без домішок зустріти на полицях українських магазинів неможливо взагалі. Це пов'язано з бажанням виробників попередити розшарування пасти, тим самим зробивши її максимально привабливою на вигляд, а також бажанням збільшити термін її придатності.

Натуральна арахісова паста обов'язково буде розшаровуватися, адже тверді частинки зсідаються донизу, а олійка йде вгору. Тому, якщо ви хочете впевнитись у натуральності арахісової пасти, взявши до рук баночку з нею подивіться на дату виробництва: якщо термін виготовлення пасти більше одного місяця, а вона на вигляд ідеальна і жодного відслоювання олійки зверху немає, значить виробник лукавить і цю пасту назвати натуральною не можна. Взяти, хоча б, ту ж Нутеллу. Виробник не приховує, що горіхів у ній всього 16%, а решта – жир. Але це чесно, і кожен може вирішити, брати таку пасту чи ні, прочитавши на етикетці її склад.

В Україні арахісова паста популярна не настільки, як наприклад, в Америці. Розкажіть про користь, яку несе в собі цей продукт.

Наразі українців можна поділити на дві категорії: ті, хто ніколи нічого не чув про арахісову пасту, і ті, хто десь її бачив чи навіть пробував і ставиться до неї з повагою. Звичайно, люди, котрі знають про її корисні властивості вводять арахісову пасту у свій раціон. Тому я залюбки ділюся цією інформацією і знайомлю всіх бажаючих з цим продуктом. Говорити можна довго, але я виділю п'ять основних, на мою думку, пунктів.

По-перше, арахісова паста має високий індекс поживності, саме тому її рекомендують вживати зранку. Бутерброд з нею подарує ситість до обіду вам та вашим дітям (яких, до речі, не потрібно вмовляти з'їсти цю смакоту, вони роблять це з задоволенням).

По-друге, арахісова паста багата на антиоксиданти, котрі дарують нам молодість та вбивають все "недобре" в нашому організмі.

По-третє, в одній столовій ложці арахісової пасти знаходяться всі необхідні мінерали та вітаміни на цілий день.

Наступний важливий пункт – це наявність великої кількості ресвератролу, котрий відомий своєю позитивною дією на серцево-судинну систему, противірусними властивостями, сприяє довголіттю.

Ну і останній пункт – це якість жирів в арахісовій пасті – вони розщеплюються і дають енергію, а не відкладаються на боках, а поліненасичені кислоти Омега-6 і Омега-9, які містяться в арахісовій олії, зміцнюють імунітет, нормалізують гормональний баланс та поліпшують роботу нервової системи.

Це дійсно унікальний продукт! Розкажіть нам трішки про його виробництво.

Процес максимально простий: чищений арахіс найвищої якості подрібнюється до нано-частинок, в залежності від рецептури додається мед, сіль, чи шоколад і паста потрапляє до фасувального апарату.

До речі, хто розробляв рецептуру? Познайомте нас зі своїм асортиментом.

Рецептури ми розробляли самостійно: підбирали інгредієнти, пробували самі, просили дегустувати друзів та рідних.

Наразі ми пропонуємо: Арахісову пасту КЛАСИЧНУ (у складі лише горіхи), Арахісову пасту ПІДСОЛЕНУ КРАНЧ (з 2% морської солі і 13% шматочків арахісу по 3-5 мм), Арахісову пасту з ЧОРНИМ ШОКОЛАДОМ, Арахісову пасту з МЕДОМ (мед карпатський, ми його не розігріваємо, щоб він не втратив своїх цілющих властивостей), Арахісову пасту з БІЛИМ ШОКОЛАДОМ, Арахісову пасту з КЕРОБОМ (це порошок стручка рожкового дерева, його тут 12%).

Як можна замовити та де можна придбати арахісову пасту від ТМ Manteca?

Робіть замовлення на нашому сайті, приєднуйтесь до нас у соціальних мережах Facebook та Instagram.

Також, нашу арахісову пасту можна придбати у магазинах здорового харчування, лавках з натуральними продуктами, фітнес-центрах, магазинах спортивного харчування  тощо.

Які плани на майбутнє?

Будемо збільшувати асортимент, на разі плануємо розробити пасту з перцем чилі, ідей багато. І звичайно, популяризувати арахісову пасту та сприяти розвитку культури споживання цього продукту.

Дякую за цікаву розмову, що побажаєте нашим читачам?

Кохання, цікавих подорожей та баночку арахісової пасти у холодильнику!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK