5 смачних фуд-маршрутів до осіннього моря

Коли вас і восени непереборно тягне до моря, то подорож можна зробити не тільки захопливою, корисною і веселою, а й смачною. 

Редакція Food&Mood підібрала 5 осінніх і популярних маршрутів до Придунайської Бесарабії. Бо це інший формат відпочинку біля моря - неспішні прогулянки і насолода краєвидами, екскурсії та смачна кухня. Страви готують за рецептами багатьох народів, які населяють край: греків, молдован, болгар, гагаузів, німців, євреїв.

Сімейна виноробня "Колоніст"

Виробляють унікальні теруарні вина Придунайської Бессарабії.
На виноробні туристам пропонують: дегустації та екскурсії на виробництво з частуванням і розвагами, можна долучитися до збору врожаю та чавленні грон босими ногами у «шарабанах» під запальну музику, як це робили у давнину. Є можливість спробувати дунайського оселедця та страви з молодого ягняти.

Куди їхати: село Криничне Болградського району, Одеська область.

"Виноробне господарство князя Трубецького"

Побачите виноградники господарства на березі Дніпра, відвідаєте виноробний завод, продегустуєте винні колекції в погребах, де зберігається понад 10 тисяч пляшок.

Куди їхати: село Веселе Бериславського району, Херсонська область.

"Фрумушика-Нова"

Обов'язково заїдьте і на господарство "Фрумушика-Нова". Тут розводять каракульських овець, переробляють м’ясо, виготовляють бринзу. Для туристів у «Фрумушика-Нова» господарі облаштували національні подвір’я IX-XX століття Бессарабії, спорудили меморіальний комплекс «Пагорб пам’яті», картинну галерею, поставили церкву, пасіку та корчму. Тут є міні-зоопарк, дітей катають на поні, а дорослих у дегустаційному залі пригощають келихом домашнього вина, бринзою та медом. Можна прогулятися лавандовим полем, поплавати у басейні, повправлятися на стрілецькому стенді та у риболовлі, пополювати на фазана, відвідати бджолиний санаторій.

Куди їхати: села Старосілля та Весела Долина, Тарутинський район, 180-220 км від Одеси.

"Бринзарня"

Читай также: Кулинарный гид по Придунайской Бессарабии

Завітайте і до Бринзарні, що розташована у зоні Дунайського біосферного заповідника. Зупинитися радимо у міні-готелі з екзотичною назвою «Куба далеко? Куба близько!». Концепція господарства відповідає назві. Тут є козина ферма, кілька корів, а на подвір’ї – козенята, кури, качки, поросята, віслюк. Господарка Лариса Титикало – прихильниця руху slow food: за автентичну їжу, відродження кулінарних традицій корінних народів, використання екологічно чистих, сільських продуктів, а головне — ставлення до їжі як до ритуалу, коли за столом збирається вся родина і всі найважливіші справи обговорюються за обідом.

Туристам тут подають страви, приготовані з продуктів з власного городу та ферми, за рецептами липованської, молдавської, болгарської кухні. тут виготовляють особливу бесарабську бринзу, експериментують з рецептурою, замочуючи бринзу у вині, готують з неї пасту, додають до неї трави та овочі, подають у складі різноманітних салатів і випічці. Бесарабська бринза включена до «Ковчегу смаку» — світової спадщини продуктів.

Центр культури вина Шабо

Читай также: Где поесть в Одессе: 10+1 лучший ресторан

Унікальний музей вина та виноробства, старовинні винні підвали, експозиції сучасного скульптурного та архітектурного мистцетва - все можна побачити на території сучасного виробного заводу Шабо. Тут проводять екскурсії та дегустації у розкішних залах у виносховищі, знайомлять з правилами підбору вина до страв тощо.

Куди їхати: с. Шабо, Белгород-Дністровський район, Одеська область.

Приємного відпочинку!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK