Драники, деруни, картопляні оладки – як їх тільки не називають. Але, як цю страву не назви, у правильно приготовлених драників буде аромат, що миттєво збуджує апетит і приємний смак «справжньої» ситної страви.
І нехай вона не з дієтичних, але така смачна! Однак, способів зіпсувати навіть хороший рецепт драників так само багато, як і назв цієї страви.
Читай также: Рецепт овочевого кіша, вигляд якого запам'ятовується назавжди
Щоб ваші драники вийшли смачними, скористайтеся невеликими підказками.
- Для приготування драників найкраще використовувати крохмалисті сорти картоплі. Як їх відрізнити, якщо ви не фахівець? Шукайте картоплю зі світло-коричневою шкіркою. А ось із молодої картоплі драники виходять не такі смачні, як зі старої. Вся річ у кількості крохмалю: у молодій його менше.
- Для натирання картоплі використовуйте дрібну тертку.
- Ваше завдання при приготуванні драників - не дати натертій картоплі потемніти інакше драники будуть менш пухкими. Для цього можна натирати картоплю по черзі із цибулею. У цьому випадку ваші драники будуть чудово золотистими і неймовірно ароматними.
- Якщо не хочете плакати від цибулі? Тоді замініть її сметаною чи іншим кисломолочним продуктом. 1-2 столові ложки не дозволять потемніти картоплі.
- Яйце додавати не обов'язково. Воно потрібне тоді, коли ви не впевнені, що в картоплі недостатньо крохмалю. Яйце не дасть дранику розвалитися.
- Борошно в приготуванні драників не використовуйте. Воно надає «гумового» присмаку.
- Якщо тісто для драників вийшло рідким, ви можете його трохи віджати. А краще - додайте трохи крохмалю (магазинного або того, що опуститься на дно миски з картопляним соком).
- У приготуванні апетитних, рум'яних дерунів головне не зволікати! Натерту картоплю потрібно віджати, змішати з рештою інгредієнтів і швиденько обсмажити, адже картопля від взаємодії з повітрям окислюється і неминуче темніє.
Рецепт драників
- Картопля – 5 шт.
- Яйце - 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.л.
- Олія - 3 ст.л.
Читай также: Страва дня: рататуй на галеті
Спосіб приготування
- У великій мисці змішайте терту на тертці картоплю, яйця, натерту цибулю, борошно, сіль та перець.
- У великій сковороді розігрійте олію на середньо-сильному вогні.
- Викладайте картопляне тісто великою ложкою на сковороду і злегка притисніть оладки лопаткою.
- Смажте приблизно 4 хвилини з кожного боку, доки не підрум'яняться. Подавайте зі сметаною.
Смачного!