Міні-фрукт Nergi

Ось-ось в наших магазинах вперше з’явиться Nergi – ягода або міні-фрукт яскраво-зеленого кольору з надзвичайними смаковими якостями. Про екзотичну смакоту, вирощену в Україні, нам розповіла Антоніна Кобища, Директор представництва компанії Primland в Україні.

Звідки родом незвичайна ягода Nergi?

Батьківщиною міні ківі є Східна Азія. Nergi був отриманий в результаті природного схрещування, здійсненого вченими з Нової Зеландії. Рослина, що дає цей маленький плід, являє собою ліану родини Actinidia Arguta, яка може досягати до 6 метрів у висоту.

Коли почали вирощувати Nergi в Україні?

В Україні Nergi почали вирощувати у 2012 році. Всі сажанці були спеціально завезені із Франції. Цим зайнялась франко-українська фірма з Одеси «Чорноморський альянс».

Які особливі умови потрібні для вирощування рослини та чи підходить їй український клімат?

Для вирощування цієї рослини необхідний помірний клімат та багато води, вона може витримувати до -20 градусів морозу, тому природні умови Одеської області виявилися сприятливими для вирощування Актинідії.

Які ягідки на смак та якими корисними властивостями володіють?

Nergi мають схожий на ківі, надзвичайно ніжний смак, в якому переважають кисло-солодкі нотки. Він багатий на вітаміни С і Е, клітковину та такі мінерали як калій, кальцій та магній, але водночас є малокалорійним (52 Ккал на 100 г).

У які страви можна включати Nergi?

Nergi можна включати до безлічі страв, він чудово поєднується з м’ясом, рибою (переважно білою) та морепродуктами. Він також привносить нові барви до солодких страв, додаючи їм легкості та свіжості. Пироги і млинці з ним просто неперевершені. Він також прекрасно пасує у якості аперитиву, на пікніках, а ще з нього виходить дуже смачне варення.

Коли збір урожаю та де можна придбати ягоди Nergi?

Збір урожаю в Україні починається з середини вересня і буде тривати декілька тижнів, тому в магазинах він має з’явитись до кінця цього місяця. Nergi можна буде придбати переважно в супермаркетах Києва, таких як Сільпо, Ашан та Гудвайн.

Більше дізнатися про ягоди Nergi можна на нашому сайті та сторінці Facebook.

Яке фасування та який термін зберігання вони мають?

Nergi буде розфасовано у пластикові лоточки вагою 125 г. Зберігати його необхідно при низькій температурі (+ 2-5 градусів), як і інші ягоди. Термін зберігання не великий, до 7 днів (у нижній частині холодильника).

Дякую за знайомство з Nergi, що побажаєте нашим читачам?

Бажаю відкрити для себе неперевершений смак Nergi та встигнути їм насолодитись, бо він зникне з прилавків вже у листопаді і повернеться лише наступного року.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK