Їдемо у Тернопіль: 7 страв, які варто замовити у ресторані

Якщо вже вирушати у мандрівку загадковим краєм, де збереглося багато старовиних замків, а саме так описують Тернопільщину, то хочеться і поїсти тут щось незвичайне та смачне.

Самобутні та колоритні ресторани Тернополя пропонують відвідувачам страви на всі смаки і забаганки: тут незбагненно поєднують українську кухню з европейською та японською; вишукані страви із фаст-фудом, вуличну їжу з крафтовими делікатесами. Які страви варто скуштувати та де їх можна знайти - розповімо коротко.

Читай также: Все секреты картофельных оладий

7 автентичних страв та делікатесів Тернополя

Деруни зі шкварками, з м'ясом, з сиром, в горщиках. Страву по-різному готують і називають не тільки в окремих регіонах України, але й в різних ресторанах. Так брамборак - тобто дерун, запечений в порційній сковорідці у вершковому соусі із запанірованою у борошні жареною цибулею та грибами подають у ресторані Ковчег. Величезним драником "гайзі-бубел" пригощають відвідувачів українського ресторану Старий Млин.

Перші страви та наливки. Зелений борщ у хлібній тарілці, банош з білими грибами та овечим сиром, барабольку, раки до пива, а ще вишневу наливку та яблучний квас дуже нахвалюють у Старому млині.

Королівський журек - традиційно польська страва, але у Тернополі його готують з моменту заснування міста коронним гетьманом Ян Амором Тарновським, який за походженням був поляком. Страву хвалять за неперевершений смак, подають разом з вареним яйцем, ковбасою та хлібом. Цьогоріч з журеком тернопільці встановили новий гастрономічний рекорд - приготували 1500 літрів супу, щоб пригощати гостей фестивалю "Тернопільська брама". Смакувати радять у Ковчезі.

Галицькі салати. Вирізняються тим, що гарно нашинковані овочі поливають особливими заправками. Наприклад, салат з буряку заправляють товченими горіхами з медово-гірчичним соусом.

Читай также: Почему есть сало полезно, особенно дамам

Український наркотик: чорний хліб+мелене сало зі спеціями+зелень+часник - ще нікого не залишив байдужим.

Живе пиво. Найвідоміше тернопільське пиво 16 сортів варять з хмелю, солоду, ячменю та меду на Микулинецькій пивоварні в Теребовлянському районі.

Цицька - найніжніший десерт, до складу якого входить топлене молоко з медом та корицею. Варіанти бувають різні. Найчастіше шматочки фруктів, ягід, горіхів заливають молочним желе, все це застигає в круглій креманці. Зверху притрушують тертим шоколадом. А коли смакоту подать на стіл, то за формою десерту зразу стає зрозумілим, звідки взялась назва страви. Десертом славиться ресторан "Коза".

Кращий ресторан міста

За версією інтернет-проекту Новое время у Тернополі найкраще годують та обслуговують у ресторані Ковчег, тому заклад увійшов у ТОП-100 кращих ресторанів України-2018. Презентують його як місцеву пивоварню, де виготовляють три види ексклюзивного пива (пшеничне темне та світле), причому варять напій з німецького солоду за чешською технологією. А ще пивне морозиво під пивною карамеллю - смакота!

До пива подають традиційні закуски, брецелі, риба, шашлик. Сезонні продукти спеціально для ресторану вирощують на власній фермі. А на пивоварню водять екскурсії, тож можна подивитися як його роблять, а потім досхочу напитися живого пива.

Читай также: Гастро-подорожі Україною: куди вирушати за враженнями

До речі, тут цікаво і прогулятися. На території біля ресторану розмістили найбільшу в Україні кількість топіарів: величезні фігури тварин із квітів та рослин - справжні витвори ландшафтного мистецтва.

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK