На радість турофілам: 5 нових сирів від українських сироварень

Від початку проекту у розділі UaMade ми вже розказали десятки історій про крафтові сироварні України, які сири вони виготовляють та смакові особливості їхнього продукту. І продовжуємо слідкувати за героями наших інтерв'ю, щоб не пропустити нові смачні делікатеси.

І вже підготували Топ-5 сирних новинок, якими цієї весни радують споживачів українські сировари.

Сир Менчул

Не плутати з назвою гори в Карпатах. Новий сорт твердого сиру з унікальним смаком винайшли на Селиській сироварні в Нижньому селищі на Хустщині. Рецептура авторська. А виготовляли за технологіями варіння унікальних сирів з козячого та коров'ячого молока, якими користуються сироварні півдня Франції. 3 місяці сир дозрівав і ось наприкінці травня його презентували гурманам. Першими посмакувати новинку мали змогу жителі Ужгорода.

Кажуть, за властивостями «Менчул» схожий на Раклет. Так називають традиційний сорт сиру, який додається до однойменної швейцарської національної страви. Готують її з вареної картоплі, розплавленого сиру, корнішонів, маринованої цибулі, томатів, перцю і т.д. З розплавленим сиром страва нагадує фондю. Тож український «Менчул» теж можна плавити і взагалі споживати у всіх видах: на канапках, з чаєм або білим вином.

Твердий сир без назви

Новий сорт від ТМ "Магур" (компанії Еко-Газда) ще не отримав назви. Зате детально розписали для турофілів його смакові характеристики. Сир має тверду ламку структуру, різкуватий гострий смак та сильний післясмак, тому у сирній тарілці його варто куштувати останнім. Кажуть, найкраще смакує до міцних напоїв.

Сир "На огинь"

Новий сир для грилю презентували сировари Перечинської мануфактури. Унікальність в тому, що його неможливо розплавити, а тільки посмажити можна. Кажуть, що він пресмачнючий і чудово смакує з шашликом, як окрема страва або закуска.

Сир фіолетового кольору

Теж зварили в Перечинській мануфактурі. Щоб отримати такий ніжний колір, в процесі варіння до сиру додали особливий інгредієнт - квітки кліторії. Який він на смак - варто їхати дегустувати особисто, бо нам цей секрет не розповіли.

Сир з робочою назвою «Каводум»

Створили в творчій гастромайстерні "Коза Чка". І хоча остаточну назву ще не придумали, але гурманам вже анонсували, що новенький сорт сиру ніжний, кавовий, трішки із пікантним ароматом, у ньому відчуваються легкі грибні нотки.

Читай также: Творча гастромайстерня "Коза Чка": сир від душі і для душі

Він поки вилежується. А посмакувати сиром вперше можна буде 9 червня на фестивалі локальних виробників Poltava Local summer Food fest. І якщо вирішите їхати в Полтаву на новими гастрономічними враженнями, то заодно відвідайте у цей день Міжнародний фестиваль "Полтавська галушка".

Смачних дегустацій!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK