Український йогурт: ТОП-7 виробників

Йогурти покращують настрій і як кисло-молочний продукт дуже потрібний у нашому раціоні. Смачний, ароматний, корисний йогурт повинен бути в холодильнику кожної сім'ї. Адже він ідеально підходить для сніданку, як доповнення до обіду або на вечерю. Невелику баночку можна взяти з собою на прогулянку, в школу або на роботу. 

Йогурт - чудовий перекус під час подорожі. Навіть якщо взяти традиційний продукт без наповнювачів та додати в нього улюблених ягід, то можна насолоджуватися смачним йогуртом з користю для всього організму. Тож і не дивно, що його обожнюють як діти, так і дорослі.

Читай также: Хороший йогурт: 8 практичных советов по выбору

До того ж грецьким йогуртом радять заміняти сметану, якщо рахуєте калорії та хочете їсти корисну їжу. Він містить потрібні для травлення бактерії та мікроелементи.

На відміну від деяких продуктів, з  натурального йогурта можна починати ранок. Він, як усі молочні ферментовані продукти, позитивно вливає на роботу серця. Користь кисломолочних продуктів довели вчені з Університету Східної Фінляндії.  Однозначно: пити йогурт варто. 

Який йогурт обрати?

Українські фермери та молочники виготовляють натуральний йогурт з коров'ячого та козиного молока. Органічні молочні продукти є традиційні і безлактозні, веганські - на будь-який смак і дієтичні вподобання!

Обирайте, який вам до смаку з нашого  топу  справжніх натуральних йогуртів.

Читай также: Как выбрать качественный йогурт

# 1 Першу позицію у списку українськимх виробників молочних продуктів займає "Фавор АМА". 23 роки завод виробляє йогурти під ТМ "АМА". Продукт не містить ГМО, консервантів, барвників, ароматизаторів. Готують його з нормалізованого пастеризованого молока коров'ячого (сухого знежиреного), з додаванням стабілізатора і бактеріальної закваски. Такий натуральний продукт має кілька переваг. Містить кальцій, білок, калій, фосфор, цинк. Покращує травлення, підвищує імунітет.

Невелика баночка натурального продукту вагою в 380 г жирністю 2,5% ідеально підійде для приготування каш (гречки, вівсянки), десертів (з додаванням, фруктів, насіння, висівок, меду, сиру). На вибір йогурти: класичний, з фруктовими наповнювачами, з шоколадом, з карамеллю, збагачений білком, вітамінізований тощо. Зауважте, зберігається такий йогурт всього 7 днів. 

# 2 На 100% органічність претендують продукти від компанії ТОВ "Органік Мілк". В асортименті три питні органічні йогурти жирністю 2,5% з фруктовими наповнювачами: малина, полуниця, чорниця. До речі, ми вже писали про те, як виробляють йогурти та інші молочні продукти під цією торговою маркою.

# 3 Для тих, хто шукає ідеальний замінник сметани, майонезу, вершкового сиру та масла, підійде натуральний йогурт від еко-ферми Mother Farm. Цей продукт - чудова заправка до салатів, його також можна використовувати для виготовлення натуральних соусів. 

# 4 Поціновувачам продуктів з козиного молока радимо йогурт питний класичний від Лісової ферми (Forest Farm). Питний та густий йогурт виготовляють з незбираного молока від власних кіз. До складу також входить закваска чистих культур молочнокислих бактерій. Саме свіже молоко надає йому неперевершенного вершкового смаку.

Цей йогурт чудово зберігається, так як для його приготування молоко пастеризується (до +85С). Але краще вживати йогурт свіжим, а якщо у вас є улюблений джем або ж ягоди, перетерті з цукром – додайте їх до йогурту. На об’єм однієї склянки буде досить додати лише кілька столових ложок і ви отримаєте свій авторський йогурт. Термін зберігання – 5 днів при температурі від 0С до +6С. 

# 5 Чудово смакують і йогурти з козиного молока від ТМ Золота Коза. На вибір три види:

  • Йогурт натуральний, 3,6-4,1 % жиру;
  • Йогурт питний Фітнес, 0,5% жиру

  • Йогурт натуральний з наповнювачем (абрикос, висівки, смородина, малина, журавлина)

Ферма розташована у селі Покровка, Новоархангельского району, Кировоградської області. Про всі деталі виробництва молочних продуктів та сирів ми вже розпитали власників ферми

# 6 Навесні 2018 року виробництво натуральних йогуртів розпочали і в Творчій гастромайстерні "Коза Чка".  Споживачам пропонують питні йогурти із фруктами, ягодами, спеціями, виготовлені з коров'ячого та козиного молока. Є 10 популярних смаків а ще 4 смаки йогуртових соусів. І на десерт можуть запропонувати супер йогуртовий пудинг «Медовий Чіа». 

Читай также: Летний завтрак на основе йогурта: 3 идеи

# 7 Веганам ідеально смакуватимуть йогурти від компанії VforVegan. Технолог Ольга Терницька готує безглютенові йогурти з горіхів кеш'ю та грецьких. Продукти представлені в густому-їстівному та питному варіантах.

Роблять їх методом ферментації на рослинному пробіотику, який виділяють із квашеної капусти. У складі органічного продукту: вода, пробіотик, горіхи. І повний комплекс корисних мікроорганізмів для нормального функціонування кишківника. Веганський йогурт з кешью не містить глютена, він поживний і незамінний для любителів йогуртових боулів на сніданок. Кажуть, дуже смачний коктейль манго ласі, зроблений на основі мигдального йогурта.

Експериментуйте зі смаками, пийте йогурти і будьте здорові!

 

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK