Як випити чай по-англійськи: 3 правила

Про те, що у англійців є традиція о 17 годині пити чай, знають, напевне всі. Але для того, щоб долучитися до цієї красивої звички жителів Британії, недостатньо просто заварити улюблений чай.

Варто знати, що ця традиція має багато нормативів. Ось 3 найвизначніших, без яких Five o'clock Tea, просто неможлива.

1. Молоко

Воно неодмінно додається в чай. І варто відзначити, що в даний час справжні знавці англійського чаю розбрелися по різних таборах і ведуть запеклі суперечки з приводу того, що ж наливати в чашку спочатку - молоко або чай? Прихильники «спочатку чай» стверджують, що додаючи молоко в напій, можна регулювати його смак і колір, в іншому випадку аромат чаю «губиться».

Читай также: Любимые блюда британской королевы Елизаветы II

А ось група «спочатку молоко» переконана, що при взаємодії теплого молока з гарячим чаєм виходить відмінний смак, та й молоко до того ж набуває ноток найніжнішої пряженої вишуканості. 

2.  Ніяких різких звуків

Англійці намагаються розмішувати чай так, щоб ложка ні в якому разі не доторкалася до чашки і не видавала звуків. Ніщо не повинне переривати повільну розмову та насолоду чаєм. 

3. Не тільки чай 

Обов'язково до чаю подаються різні солодощі. Як правило, кекси, печиво, тістечка, традиційні англійські скони з густими Девонширськими вершками і домашніми джемами, апетитні круглі оладки з вершковим маслом і медом.

Читай также: Вкусный пазл к чаю: рецепт разборного печенья "Пустыня Сахара"

Сьогодні поряд з цими стравами на англійських чайних церемоніях можна побачити чізкейк, морквяний і горіховий торти, трикутні сендвічі з різноманітними начинками.

Не світські забаганки, а корисна звичка

Лікарі підмітили цікаву деталь: згідно з місячним циклом, між 17:00 і 19:00 нирки і сечовий міхур перебувають в активній фазі, а це значить, що вживання чаю або будь-якої інший рідини сприяє виведенню отруйних речовин з організму. Так що мають рацію ті англійці, які дотримуються традиції «Five o'clock Tea».

Читай также: Чай нельзя заваривать дольше 3-х минут - почему

Так що радимо вам долучитися до цієї смачної та корисної традиції!

Будьте здорові!