Акутально: рецепт сиропу з квіток липи

Фото: www.istockphoto.com

Липовий сироп - один із найкращих домашніх засобів. Приготувати його не складно, вам потрібно всього чотири інгредієнти та трохи часу. Подаємо перевірений рецепт липового сиропу.

Складові:

  • 100 г квіток липи,
  • 1 літр води,
  • 1 кг цукру,
  • сік 3 лимонів.

Спосіб приготування:

  1. Перед тим, як розпочати виготовлення липового сиропу, нам необхідно ретельно очистити квітки липи. Гілочки добре струсити кілька разів і залишити на кілька годин на паперових рушниках на сонці. Таким чином, всі комахи та інші істоти втечуть.
  2. Потім закип'ятіть воду з цукром та лимонним соком. Коли цукор повністю розчиниться і сироп трохи закипить, покласти в нього очищені квітки липи і дати повністю охолонути. Пам'ятайте, не кип'ятіть квіти липи! Цей липовий сироп має постояти дві доби.
  3. Після цього часу процідіть липовий сироп. Викидаємо все листя та гілочки. Липовий сироп має бути прозорим та світло-зеленого кольору.

Готовий липовий сироп зберігаємо у пляшках чи банках. Його можна розливати по ошпареним банкам та пастеризувати. Завдяки пастеризації сироп набагато довше збереже свої властивості та буде їстівним.

Чим корисний липовий сироп

Особливо допоможе нам ліпа в непростий осінньо-зимовий період, коли ми найчастіше застуджуємося. Суцвіття липи містить безліч корисних для здоров'я речовин, у тому числі: флавоноїди, фітостерини та дубильні речовини, органічні кислоти, мінеральні солі, вітамін С та РР.

Читай также: Як долучитися до допомоги київському закладу “Млинці за донат”, де безкоштовно годують нужденних

Все це робить липу сечогінним, розслаблюючим та стимулюючим секрецію шлункового соку. А ще липовий сироп знімає кашель, біль у горлі чи стійку захриплість голосу. Він також допоможе як потогінний засіб при високих температурах, пов'язаних зі стенокардією, грипом або фарингітом.

Будьте здорові!

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK