На швидку руку: рецепт "зелених" кабачкових оладок

Дуже ніжні, ароматні і смачні оладки виходять по цьому простому рецепту. Завдяки зеленій цибулі та петрушці, оладки будуть нарядно-зеленими та вітамінними. Приготувати їх - не складно, тому в кабачковий сезон слід неодмінно порадувати себе і близьких смачною і корисною стравою!

А подавати їх краще зі сметаною чи простим сметанно-чесночним соусом, рецепт якого ми також даємо.  

Інгредієнти

для оладок:

  • 2 молоденьких кабачка
  • 1 яйце
  • 3 стебла зеленої цибулі
  • 3 гілочки петрушки
  • 1 ст.л. борошна
  • Сіль і мелений перець за смаком

для соусу:

  • 3 ст.л. сметани
  • 1 зубчик часнику

Спосіб приготування:

1. Кабачки вимити, очистити від шкірки і натерти на великій тертці. Віджати рідину.

2. Зелену цибулю і петрушку дрібно порізати. 

3. Додати до кабачків зелень, яйце, сіль з перцем і борошно. Розмішати все до однорідного стану.

4. На розігріту з рослинною олією сковороду викладати ложкою оладки і обсмажувати до золотистого кольору з обох сторін.

5. Обсмажувати оладки необхідно на середньому вогні. Якщо в процесі приготування, в посуді з кабачкової масою буде утворюватися рідина - злийте її.

6. Готові оладки викладайте на паперові рушники, так ви приберете надлишки масла.

Читай также: Кулінарний хіт сезону - кабачковий торт "Літечко"

7. Приготуйте соус: для цього в сметану додайте роздавлений зубчик часнику і перемішайте.

Смачного!