Влітку, коли спека долає, не хочеться довго возитися на кухні. Але випічку із сезонними ягодами ніхто не скасовував! Тому пропонуємо вам рецепт простого та смачного домашнього пирога з полуницею. Готується він просто!
Складові:
- Борошно - 3 склянки
- Яйце - 4 шт.
- Цукор - 1 склянка
- Олія вершкове - 150 г
- Полуниця - 1 склянка
- Молоко – 150 мл
- Олія соняшникова - 1/2 склянки
- Ванільний екстракт – 1 ч.л.
- Розпушувач – 1.5 ч.л.
Спосіб приготування:
- Спочатку яйця до білого розітріть з цукром.
- Додайте до них розм'якшене вершкове масло, молоко, ваніль та олію. Перемішайте.
- Всипте борошно, додайте розпушувач і дрібку солі. Розмішайте до отримання однорідної маси.
- Форму для пирога змастіть олією. Вилийте тісто і викладіть зверху нарізану полуницю.
- Пиріг поставте в розігріту до 170 градусів духовку і випікайте до золотистого кольору близько 60 хвилин.
- Коли пиріг буде готовий, дайте йому охолонути, вийміть із форми. Подавайте, притрусивши цукровою пудрою.
Смачного!
Читай также: Полуничне варення: найбільш цікаві рецепти
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пиріг з полуницею та ревенем "Ідеальна пара" , а також ділилися рецептом смачного полуничного трайфлу.