Фото: www.istockphoto.com
Влітку не хочеться довго возитися на кухні. Навіть коли йдеться про, мабуть, саму довгоочікувану випічку - зі свіжими фруктами.
І якщо пирогами, де фрукти втоплені в тісто часточками або шматочками наших досвідчених гурманів, вже не здивувати, то цей простий абрикосовий пінник зможе довести вам, що абрикосовим може бути повністю весь пиріг, а не окремі його частини.
В абрикосовому піннику фруктами просочений кожен шматочок, оскільки готується він із свіжоприготовленого абрикосового пюре.
Складові:
- Яйця курячі – 5 шт.
- Цукор – 6 ст. л.
- Борошно - 100 г
- Абрикоси – 500 г.
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 5 г
- Сухарі панірувальні - 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Спочатку підготуйте плоди, абрикоси вимийте, відокремте кісточки та подрібніть плоди з 1 ст. л. цукру. до пюреподібного стану
- Збийте жовтки із 4 ст. л. цукру. З'єднайте жовтки з борошном, що просіює.
- Додати абрикосове пюре.
- Збийте білки зі щіпкою солі, додайте1 ст. л. цукру і збивайте ще 7 хвилин.
- З'єднайте білки з абрикосово-жовтковою масою, знизу догори.
- Форму змастіть олією і присипте сухарями. Викладіть масу у форму.
- Випікати пінник при 180 ° C 30-40 хвилин.
- Дайте трохи відпочити. Подавайте, прикрасивши половинками абрикосів та присипавши цукровою пудрою.
Смачного!
Фото: www.istockphoto.com
Читай также: Сезон абрикосів: 4 десерта з цього корисного плоду
Нагадаємо, раніше ми розповідали які десерти з абрикосами краще приготувати.